Cauta:

ACTUALIZARE - POLIŢIA ÎN ACŢIUNE - Două pasagere accidentate în Berbeşti. Coliziune între două autoturisme în Hideaga. Dosare penale în Maramureş pentru “alcool la bord”. Două furturi din autoturism în Baia Mare într-o singură zi

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 aprilie 2017, 12:07)

Coliziune între două autoturisme în Hideaga

Aseară, în jurul orei 21.00, poliţia a fost sesizată prin SNUAU 112 că în localitatea Hideaga s-a produs un accident de circulaţie.

Un bistriţean în vârstă de 44 de ani, care conducea un autovehicul pe DJ193, într-o intersecţie din Hideaga, efectuează virajul la stânga fără să se asigure corespunzător şi intră în coliziune cu un autovehicul condus de o tânără de 27 de ani din Ardusat. “În urma impactului, o pasageră în autoturismul bistriţeanului a fost rănită şi a rămas internată sub supraveghere medicală. Niciunul din conducătorii auto implicaţi în accident nu se aflau sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor dispune măsuri”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Dosare penale în Maramureş pentru “alcool la bord”

Poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au acţionat marţi pe drumurile publice din zona de competenţă pentru prevenirea accidentelor de circulaţie pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere.

Din cele 37 de autovehicule controlate, în două cazuri poliţiştii au constatat comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei şi au întocmit dosare penale pe numele conducătorilor auto: un tânăr de 27 de ani şi un bărbat de 32 de ani. Ambii sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 5.000 de lei şi au fost reţinute cinci permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

“Poliţiştii maramureşeni vă sfătuiesc să nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat alcool! Acesta scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibaţia alcoolică este de peste 0.8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Două furturi din autoturism în Baia Mare într-o singură zi

Borseta sau geanta lăsată pe banchetă este o tentaţie pentru hoţi, atrag atenţia oamenii legii din Maramureş. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au fost sesizaţi marţi cu privire la comiterea a două furturi din auto. În ambele cazuri proprietarii şi-au lăsat borseta/geanta la vedere, pe banchetele autovehiculelor.

Un bărbat de 38 de ani a declarat că persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat portierele autoutilitarei neasigurate şi au sustras de pe bancheta din dreapta faţă o borsetă în care se aflau mai multe documente personale. Un alt furt din auto s-a comis pe bulevardul Unirii în intervalul orar 18.00 – 19.00. Hoţii au sustras din autoturism o geantă lăsată la vedere, în care se aflau bani, documente personale, carduri, cauzând un prejudiciu în valoare de 1000 de lei. În ambele cazuri poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere.

“Neglijenţa posesorilor de autovehicule cu ocazia parcării şi asigurării acestora, sau a celor “care uită” la vedere în interiorul maşinii lucruri tentante precum genţi, poşete, telefoane mobile, aparatură electronică, situaţiile în care autoturismele sunt lăsate descuiate şi chiar cu cheile în contact precum şi lipsa unui dispozitiv antifurt favorizează comiterea furturilor din auto. Hoţii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes manifestat în protecţia bunurilor pe care le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Două pasagere accidentate într-un accident în Berbeşti

Miercuri dimineaţă, la ora 04.25, poliţia a fost sesizată prin SNUAU 112 că pe DN18 s-a produs un accident rutier. Poliţiştii au constatat că o tânără de 20 de ani care conducea un autoturism între localităţile Berbeşti – Fereşti, într-o curbă uşoară la stânga a derapat şi a părăsit partea carosabilă intrând în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers.

“În urma impactului, două tinere de 16 şi 17 ani, pasagere pe bancheta din spate, au suferit leziuni corporale şi au fost transportate la spital, dar nu au necesitat internarea. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Categoria de subiect: politie maramures; coliziune doua autoturisme hideaga; dosare penale alcool la bord maramures; furturi din auto baia mare; pasagere accidentate accident berbesti
Adaugati un comentariu: