Cauta:

POLIŢIE - Două maşini indisponibilizate şi ţigări confiscate în Maramureş. Două furturi soluţionate de poliţiştii băimăreni. Maramureşean condamnat pentru infracţiuni rutiere - FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 mai 2017, 13:19)

Două furturi soluţionate de poliţiştii băimăreni

Un furt sesizat acum o săptămână de o băimăreancă a fost soluţionat de poliţiştii de investigaţii criminale, care au reuşit atât să identifice persoana bănuită, cât şi să recupereze şi să restituie victimei bunul sustras.

În noaptea de 11/12 mai, în jurul orei 01,00, o angajată a unui restaurant din Baia Mare, s-a ales cu o pagubă de 1.000 de lei deoarece, fiind ocupată, nu a observat când un bărbat necunoscut i-a sustras telefonul mobil. “În urma activităţilor de investigare desfăşurate, poliţiştii băimăreni au identificat un bărbat de 31 de ani, responsabil de comiterea faptei şi au recuperat telefonul sustras”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Chiar dacă au trecut şase luni de la comiterea furtului, trei persoane care au sustras un agregat frigorific în valoare de 2.700 de lei au fost identificate de poliţiştii băimăreni şi riscă să se bucure în continuare de răcoare, dar nu de cea oferită de aparatul furat!În luna octombrie a anului trecut, reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiu a sesizat poliţia cu privire la furtul unui aparat de aer condiţionat ce urma să fie instalat în firma situată pe strada Mărgeanului. Muncitorii care trebuiau să efectueze instalarea au lăsat pentru cinci minute bunul nesupravegheat pe aleea din spatele firmei, timp suficient însă pentru hoţi să acţioneze.

“Poliţiştii au desfăşurat investigaţii şi au reuşit să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv un tânăr de 24 de ani ajutat de două femei din familie. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Maramureşean condamnat pentru infracţiuni rutiere

Persoanele date în urmărire sau cele pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sunt mereu în atenţia poliţiştilor.

Joi, 18 mai, poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Baia Mare pe numele unui bărbat de 53 de ani. “Acesta a fost condamnat la doi ani închisoare pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Două maşini indisponibilizate şi ţigări confiscate în Maramureş

În contextul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea faptelor de contrabandă şi comerţ ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din Vişeu de Sus au identificat în trafic un autoturism care transporta 2110 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Autoturismul a fost oprit pentru control în jurul orelor 18,55, iar conducătorul acestuia a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 de ani din Petrova pe numele căruia poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Vişeu de Sus iar ţigările au fost confiscate. “Şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat joi pentru prevenirea contrabandei cu ţigări şi au pus în aplicare un mandat de percheziţie asupra unui autovehicul, reuşind să probeze activitatea infracţională a unei femei în vârstă de 33 de ani din Baia Mare. Aceasta este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii au confiscat alte 128 pachete cu ţigarete, produse accizabile care trebuiau supuse regimului vamal”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş. (VEZI FOTO ATAŞAT TEXTULUI)

Categoria de subiect: politie; doua masini indisponibilizate tigari confiscate maramures; doua furturi solutionale politie baia mare; maramuresean condamnat infractiuni regimul circulatiei; maramures
Adaugati un comentariu: