Cauta:

POLIŢIE - Tinere fugite de acasă, găsite de poliţiştii băimăreni. Percheziţie la domiciului unei băimărence contrabandiste. O sută de şoferi sancţionaţi într-o zi, în Maramureş. Încă un tânăr din Borşa depistat de poliţişti fără permis în trafic

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (17 mai 2017, 15:15)

Percheziţie la domiciului unei băimărence contrabandiste

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Baia Mare, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului, într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe persoane pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Poliţiştii maramureşeni sunt cu ochii pe cei care transportă, deţin şi comercializează ţigări de contrabandă şi, aşa cum s-a arătat în comunicatele de săptămâna trecută, desfăşoară frecvent activităţi în zonele târgurilor şi pieţelor, în centrele comerciale din oraşe, dar şi în magazinele din mediul rural, în trenurile de călători sau pe drumurile publice, pentru combaterea acestui fenomen.

“Activităţile desfăşurate pentru îndeplinirea acestui obiectiv au continuat şi la începutul acestei săptămâni când, pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie, poliţiştii au identificat mai multe persoane care au astfel de îndeletniciri şi au reuşit să probeze activitatea lor infracţională.

În cadrul activităţilor de documentare şi cercetare efectuate în cele patru dosare penale întocmite, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au pus în aplicare, miercuri, 16 mai, un mandat de percheziţie domiciliară emis de Judecătoria Baia Mare, în urma căruia, la domiciliul unei băimărence în vârstă de 41 de ani, poliţiştii au găsit 332 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Alt tânăr din Borşa depistat de poliţişti fără permis în trafic

Cazul mediatizat zilele trecute, conform căruia un tânăr de 22 de ani, din Borşa, riscă închisoarea de la 1 la 5 ani, după ce a fost depistat de poliţişti conducând autoturismul chiar dacă nu are permis de conducere, nu l-a intimidat pe un alt tânăr să facă acelaşi lucru. “Aceeaşi vârstă, aceeaşi faptă, doar străzile pe care se deplasau sunt diferite. Poliţiştii pot fi peste tot. Şi în cazul tânărului depistat miercuri seară, în jurul orei 22.00, poliţiştii au întocmit dosar penal şi la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsuri legale”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Tinere fugite de acasă, găsite de poliţiştii băimăreni

Din dorința de libertate, neîngrădită de anumite reguli de comportament, dorința de a se muta împreună cu un prieten sau o prietenă, dorința de autonomie financiară sau poate din alte considerente, mulţi tineri aleg să plece voluntar de acasă. Se întâmplă să plece şi din centrele de ocrotire împreună cu alți colegi și aleg împreună diverse forme de comportament riscant, victimal sau infracțional. Pentru a preveni astfel de situații nefericite, atunci când sunt sesizaţi cu privire la dispariţia unor persoane, poliţiştii desfăşoară demersuri specifice pentru a le găsi cât mai repede, astfel încât să nu fie supuşi victimizării.

“Doar miercuri, 16 mai, poliţiştii băimăreni de ordine publică au identificat două tinere plecate de la domiciliile lor. Una dintre ele, de 17 ani, a fost pusă în urmărire naţională, după ce la data de 11 mai a plecat dintr-un centru din Câmpia Turzii, iar cealaltă, de 15 ani, a plecat duminică, 14 mai, voluntar de la domiciliul său. Ambele tinere au fost încredinţate familiilor, darea în urmărire fiind revocată”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

O sută de şoferi sancţionaţi într-o zi de poliţiştii rutieri maramureşeni

Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier continuă. Poliţiştii rutieri au aplicat şi miercuri aproape 100 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor rutiere. Doi şoferi au rămas fără permise şi alţi cinci fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi 24 de ore din 24 la datorie şi intervin de fiecare dată când sunt sesizaţi cu privire la producerea unor accidente rutiere. Pe lângă acest gen de activitate, poliţiştii rutier îşi fac zilnic timp pentru a fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, atât pentru a preveni victimizarea participanţilor la traficul rutier cât şi pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente.

“În cadrul acţiunilor desfăşurate miercuri atât pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, cât şi pe drumurile publice din Baia Sprie, poliţiştii au depistat aproape 100 de conducători auto care nu au respectat normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Doi şoferi „ghinionişti” vor trebui să găsească soluţii pentru a se deplasa cu mijloace de transport în comun, după ce au rămas fără permise, iar alţi cinci şoferi, cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, vor avea de făcut un drum la mecanic pentru a-şi remedia problemele tehnice ale autoturismelor”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Categoria de subiect: politie maramures; tinere fugite de acasa urmarite national gasite politie baia mare; perchezitie domiciliul femeie baia mare contrabanda tigari; alt tanar borsa depistat politie fara permis in trafic; 100 soferi sanctionati o singura zi incalcare norme rutiere politie maramures
Adaugati un comentariu: