Cauta:

POLIŢIE - Trei persoane rănite în trei accidente produse într-o singură zi, în Maramureş. Noi confiscări de material lemnos în Maramureş. Trei dosare penale pentru infracţiuni rutiere în Maramureş

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (17 februarie 2017, 13:12)

Trei persoane rănite în trei accidente produse joi, în Maramureş

Poliţiştii rutieri maramureşeni efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care joi, 16 februarie, pe raza judeţului au avut loc trei accidente rutiere, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Un prim accident a avut loc la ora 12.30, pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Baia Mare, unde un conducător auto a accidentat o minoră în vârstă de 10 ani. Fetiţa a fost surprinsă şi lovită în timp ce era angajată regulamentar în traversarea străzii pe la trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, iar în urma accidentului a suferit leziuni uşoare, care nu au necesitat internarea. Conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani din Şomcuta Mare, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot joi, la ora 15,00, o femeie de 66 de ani din Hideaga care conducea un autoturism pe DN 1C dinspre Baia Mare spre Şomcuta Mare, pe o porţiune de drum în aliniament, nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, l-a acroşat şi l-a proiectat într-un alt autoturism care era oprit în coloană în aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni şi a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Niciunul dintre conducătorii auto implicaţi în evenimentul rutier nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt eveniment rutier s-a produs la ora 21.30 între localităţile Buşag şi Cicârlău. O tânără de 21 de ani din Seini, a fost rănită uşor după ce autoturismul în care se afla în calitate de pasageră, s-a răsturnat pe plafon în şanţul pluvial. Evenimentul s-a produs în condiţiile în care conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani din Seini, a încercat să evite o groapă de pe carosabil, dar a pierdut controlul asupra maşinii. În urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că şoferul nu consumase alcool. Tânăra a fost transportată la spital dar nu a necesitat internarea.

Noi confiscări de material lemnos în Maramureş

În urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea delictelor silvice şi a transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii maramureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei şi au confiscat 12 mc material lemnos, au anunţat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Poliţiştii posturilor de poliţie Rona de Sus şi Rona de Jos au acţionat joi între orele 14.00 – 18.00 pe raza de competenţă pentru depistarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. Ei au identificat trei persoane care transportau cu atelaje hipo material lemnos de esenţă plop, gorun şi fag fără a deţine documente de provenienţă. Persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor legale iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea celor 4,7 mc material lemnos şi a atelajelor hipo.

Alţi 7,5 mc material lemnos au fost confiscaţi de către poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus care au găsit lemnul pe marginea drumului public din localitatea Lăpuş, iar în urma verificărilor efectuate nu au putut stabili provenienţa acestuia. Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, iar poliţiştii continuă cercetările.

Trei dosare penale pentru infracţiuni rutiere în Maramureş

Joi, 16 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei şi în oraşele Borşa şi Şomcuta Mare pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele în vigoare.

În urma controalelor a aproximativ 150 de autoturisme aflate în trafic au fost constatate peste 100 de contravenţii şi au fost reţinute 11 permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 32.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au întocmit trei dosare penale pe numele unor conducători auto care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Pe strada Grănicerilor din municipiul Baia Mare a fost depistat un bărbat de 39 de ani care conducea un autoturism având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată.

În Borşa, un tânăr de 31 de ani, este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat şi care nu are drept de circulaţie în România. Un alt borşan, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii vă recomandă să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Categoria de subiect: politie; persoane ranite trei accidente; noi confiscari material lemnos; dosare penale infractiuni rutiere; maramures
Adaugati un comentariu: