Cauta:

Poliţiştii de la Rutieră îşi doresc în 2017 un sediu nou

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (18 martie 2017, 09:19)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Maramureş îşi doresc ca în acest an administraţiile locale să investească mai mulţi bani pentru a îmbunătăţi siguranţa rutieră. În Baia Mare ar fi nevoie de mai multe semafoare pentru pietoni, iar în mediul rural este nevoie de trotuare pentru pietoni. „Ne dorim reducerea numărului de accidente rutiere, ne dorim investiţii mai multe din partea autorităţilor publice locale în infrastructura rutieră, în măsura în care depinde de acestea.

Nu mă refer la autostrăzi, pentru că nu avem pretenţii utopice. Dar ne dorim semafoare pentru pietoni în Baia Mare, ne dorim sens giratoriu în zona Italsofa, ne dorim trotuare în mediul rural, un mai bun iluminat public... Ne dorim drumuri pentru vehiculele lente, pentru căruţaşi, conducători de tractoare, lucruri care s-ar putea realiza din bugetele întotdeauna insuficiente, dar cu o mai bună gospodărire a banilor. S-ar putea găsi soluţii pentru a îmbunătăţi siguranţa rutieră. Ne dorim, de asemenea, dacă s-ar putea, mutarea într-un alt sediu”, a spus Dorin Gherman, şeful Serviciului Rutier Maramureş.

Poliţiştii de la Rutieră recunosc că, în continuare, târgul auto este o problemă în sensul că se produc mari aglomerări în intervalul 09-12.00, în fiecare duminică, şi asta ca urmare a faptului că „aceia care se deplasează acolo refuză să plătească taxa de parcare. Preferă să staţioneze pe partea părţii carosabile, neregulamentar. Am luat legătura cu ambele primării, Baia Mare şi Groşi, şi am primit promisiuni că se va rezolva problema. Vor fi făcute o serie de parcări în spic”.

Categoria de subiect: politie sediu mm; rutiera maramures; promisiuni politia rutiera
Adaugati un comentariu: