Cauta:

Premierul turc va propune extinderea cu încă trei luni a stării de urgență impuse după puciul eșuat

Categorie: Eveniment | Autor: Agerpres | (15 iulie 2017, 16:49)

Premierul turc Binali Yildirim a anunțat vineri că va propune extinderea cu încă trei luni a stării de urgență impuse după tentativa eșuată de lovitură de stat de la 15 iulie anul trecut și care expiră săptămâna viitoare, relatează Reuters și DPA, citând media turce.

Premierul turc a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu presa la Ankara înaintea festivităților oficiale care vor marca sâmbătă un an de la puciul eșuat. Este de așteptat ca legislativul să aprobe prelungirea stării de urgență, parlamentul fiind dominat de Partidul Justiției și Dezvoltării al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Starea de urgență le-a permis autorităților să aresteze în decurs de un an peste 50.000 de oameni bănuiți de legături cu predicatorul Fethullah Gulen, care trăiește în SUA și pe care Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele puciului. Alți 142.000 de funcționari publici și militari au fost concediați. Represaliile s-au extins de la așa-ziși "guleniști" și asupra altor oponenți ai guvernului turc, fiind arestați inclusiv militanți kurzi, susținători ai drepturilor omului și ziariști.

Categoria de subiect: prelungire stare urgenta; stare urgenta turcia; turcia urgenta premier
Adaugati un comentariu: