Cauta:

DE SEZON - Primăria Baia Mare riscă amenzi mari, din cauza gropilor de pe drumuri

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (07 februarie 2017, 09:13)

Principalele artere de circulaţie din Baia Mare devin, cu fiecare zi care trece, impracticabile. Ploile din ultimele zile au scos la iveală gropile, spre nemulţumirea şoferilor, care sunt nevoiţi să facă slalom printre ele.

Primăria Baia Mare riscă să primească amenzi usturătoare de la Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş pentru aceste gropi. Deja în ultimele două luni administraţia locală a fost amendată de trei ori pentru nedeszăpezirea drumurilor.

„Codul Rutier prevede obligativitatea administratorului drumului, în cazul de faţă Primăria Baia Mare, de a întreţine viabilitatea drumului pe timp de iarnă, deci inclusiv aceste gropi care apar. Dacă nu se respectă legea, Poliţia Rutieră poate aplica sancţiuni. În momentul de faţă, nu am cunoştinţă să se fi aplicat vreo sancţiune. Am văzut că au demarat ceva acţiuni de remediere a problemelor apărute, cu ceva mixtură asfaltică la rece. Amenzile care se pot aplica sunt cele prevăzute în clasa V de sancţiuni şi sunt cuprinse între 21 şi 100 de puncte amendă.

Or, un punct de amendă este 10% din salariul minim, adică e 145 lei. Nu ştiu cât de mare este riscul de accidente, dar el există, pentru că atenţia conducătorilor auto se îndreaptă de multe ori spre evitarea gropilor din drum în detrimentul respectării regulilor de circulaţie”, a spus, pentru ziarul nostru, Ioan Cârlig de la Biroul Poliţiei Rutiere Maramureş.

Potrivit Codului Rutier, cea mai mică amendă pe care o riscă administraţia locală băimăreană este de 3.045 lei, maximum fiind de 14.500 lei.

„Drumurile din Baia Mare arată dezastruos. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar parcă ploile au spălat ce au asfaltat drumarii. Bulevardul Bucureşti, de exemplu, arată ca după război, la fel şi alte zone din municipiu. De multă vreme Baia Mare nu a avut drumuri aşa proaste. Nu ştiu cine e vinovat, dar cineva trebuie să plătească. Pentru că nouă nu ne repară primăria maşinile”, a menţionat Vasile B., un şofer băimărean.

Categoria de subiect: amenzi gropi; gropi drumuri; gropi baia mare
Adaugati un comentariu: