Cauta:

Profesorii, sacrificații de serviciu în cavalcada salariilor

Categorie: Economie | Autor: Infomm | (14 iunie 2017, 17:37)

Profesorii rămân singurii bugetari cu salarii mai mici decât media, în timp ce funcționarii publici au ajuns la salarii cu 50% peste salariul mediu net pe economie. În administraţie publică şi apărare salariul mediu a ajuns la 3.350 de lei în luna aprilie, în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize ZF.

Salariile angajaţilor români au crescut, în medie, cu 13,4% în ultimul an, ajungând la un nivel de 2.366 de lei net în luna aprilie, arată datele INS. De cele mai mari creşteri salariale au beneficiat angajaţii din sistemul de sănătate, ale căror venituri s-au majorat cu 36%, în timp ce angajaţii cu cele mai mari salarii medii lucrează în IT.

Creşterile salariale din sec­torul bugetar din ultimul an au condus la o majorare semnificativă a salariilor din sănătate, unde nivelul mediu a ajuns la aproape 2.700 de lei net în aprilie (după o majorare de 36% faţă de aprilie 2016), cu 13% peste salariul mediu la nivel naţional.

De asemenea, în administraţie publică şi apărare salariul mediu a ajuns la 3.350 de lei în luna aprilie, în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut, funcţionarii publici având salarii mai mari cu 50% faţă de angajaţii cu salariul mediu la nivel naţional.

Cu un salariu mediu de numai 2.307 lei net în aprilie (18% faţă de anul anterior), angajaţii din învăţământ au rămas singurii bugetari cu salarii mai mici (cu 2,5%) decât salariul mediu pe economie.

sursa: realitatea.net

Categoria de subiect: profesori; salarii; bugetari cu salarii mici
Adaugati un comentariu: