Cauta:

Raluca Turcan: Parteneriatele strategice cu UE și SUA - obligatoriu de menținut

Categorie: Politica | Autor: Agerpres | (12 martie 2017, 12:17)

Președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a atras atenția, sâmbătă, asupra necesității ca România să mențină parteneriatele strategice pe care le are cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Liderul liberal a declarat, într-o conferință de presă susținută la Botoșani, că PNL "se va opune cu fermitate oricărui demers de atac la instituțiile statului, de protejare a corupției, de decredibilizare a României și de îndepărtare de partenerii noștri din Uniunea Europeană și din Statele Unite".

"Avem parteneriate strategice cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Aceste parteneriate strategice este obligatoriu să fie menținute, pentru că ele ne oferă, pe de o parte, garanție de bunăstare, iar, pe de altă parte, garanție de securitate internațională. Nu poți să fii partener credibil atât timp cât tu faci rabat exact de la criterii de competiție, de egalitate în fața legii, de luptă împotriva corupției, de cheltuire judicioasă a banului public", a afirmat Turcan.

Ea a acuzat PSD că face "rabat de la integritate în funcția publică" și că are "disponibilitatea față de crearea unui statut preferențial pentru unii favoriți politici în comparație cu cetățenii de rând".

"Guvernul PSD a dat o mare lovitură la adresa instituțiilor statului, cetățenilor de bună credință, care speră într-un regim legal în fața legii, prin Ordonanța 13. Această problemă pare a fi stopată. A fost respinsă Ordonanța 13 în Parlament, aprobată Ordonanța 14 de abrogare, și, deocamdată, lucrurile par liniștite. Însă, PSD nu a învățat nimic din mesajul străzii și asta v-o spun nu doar de aici de la Botoșani, ci de peste tot în țară. De ce?

Pentru că în momentul de față se pregătește un nou asalt la adresa Justiției. Avem proiectul de grațiere, care părea un proiect decent, de clemență pentru unii oameni care se află în condiții de detenție precare și cărora le sunt încălcate drepturile și care merită o șansă la reintegrare. Ce se ascunde de fapt în spatele proiectului grațierii? Deja se profilează salvarea și grațierea persoanelor condamnate pentru corupție, pentru mărturie mincinoasă, pentru abuz în funcție, persoane care deja se încadrează într-o categorie preferențială de potențați politici. Aceasta este concluzia evidentă pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni. PNL nu are cum să susțină așa ceva", a precizat Raluca Turcan.

Categoria de subiect: turcan parteneriate; ue SUA mentinere; strategie turcan 2017
Adaugati un comentariu: