Cauta:

Raport OMS: Românii, printre primii din Europa la consumul de alcool

Categorie: Sanatate | Autor: Infomm | (19 mai 2017, 10:18)

Se pare că nu mai este niciun secret în faptul că românilor le place să să bea. România ocupă locul al cincilea în topul ţărilor europene prin prisma consumului de alcool pur per locuitor, potrivit unui raport oficial realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru anul 2016.

Topul a fost realizat pe baza datelor oficiale referitoare la consumul total de alcool pur per locuitor, pentru persoane în vârstă de cel puţin 15 ani, în anul 2016.

România ocupă poziţia a cincea în acest clasament, cu un consum total de alcool pur per locuitor de 13,7 litri. Pe acelaşi loc se află Cehia.

Prima poziţie este ocupată de Lituania, cu un consum total de alcool pur per locuitor de 18,2 litri.

Belarus se află pe locul al doilea, cu un consum total de alcool pur de 16,4 litri, iar podiumul este completat de Republica Moldova, cu 15,9 litri. Federaţia Rusă devansează cu o poziţie România în acest clasament, ocupând locul al patrulea, cu un consum total de alcool pur per locuitor de 13,9 litri.

Topul 10 este completat de Croaţia (13,6 litri), Bulgaria (13,6 litri), Belgia (13,2 litri) şi Ucraina şi Estonia (ambele cu 12,8 litri).

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: organizatia mondiala a sanatatii; consum de alcool; romanii pe primul loc
Adaugati un comentariu: