Cauta:

REȚETA ZILEI: Cartofi cu ciuperci, la cuptor

Categorie: Info utile | Autor: Infomm | (17 mai 2017, 08:15)

Iată una din rețetele uitate, ale bunicilor. Spălăm și tăiem pai un kilogram de cartofi. Și rondele subțiri merg. Spălăm 500 grame de ciuperci, ar merge un amestec din cele proaspete ce deja apar, cu champignoane din comerț. Le tăiem felii subțiri. Tăiem pai și un ardei gras, apoi o ceapă rondele sau jumătăți de rondele. Acum ne e plin tocătorul, ar cam trebui să ne apucăm de treabă... Tapetăm tava cu hârtie și facem un strat de cartofi cu o treime din cantitate, un strat de ciuperci dres cu sare și piper, apoi un strat de ardei pe care punem maioneză făcută dinainte și chiar ketchup, am prefera bulion de-al bunicilor. Iar revenim cu cartofi, cu ciuperci, apoi cu un strat de ceapă. Punem deasupra un strat subțire de cartofi și peste maioneză sau smântână dreasă cu pătrunjel. Adăugămcubulețe mici de unt, care se vor topi, după care răzuim cașcaval deasupra. După aproximativ o oră la cuptor, ce iese de acolo e un festival. Mai ales dacă printre cartofi scăpați și rondele din cârnațul de casă uscat și afumat, ce începe să se cam termine...

Categoria de subiect: reteta zilei; cartofi cu ciuperci
Adaugati un comentariu: