Cauta:

REȚETA ZILEI: Fasole frecată hei rup!

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (15 martie 2017, 08:15)

Uitați de fasolea frecată făcută de bunici, ce fierbea ore în șir pe aragaz. Luăm din comerț trei conserve cu fasole prefiartă, scurgem de zeamă, dar lăsăm într-una din conserve puțină zeamă, în caz că e prea seacă la final. Într-o tigaie punem la prăjit două cepe, un morcov tăiat mărunt, de asemenea un ardei tăiat. Băgăm în mixer boabele de fasole, plus uleiul cu ceapă, mocov și ardei. Adăugăm sare, piper, cimbru și tarhon. Mixăm și vedem textura, dacă e prea uscat turnăm puțină zeamă din conserva de fasole. Mai punem un praf de usturoi și gata. Acum trecem la imagine și la consum: punem iar la tigaie să călim două cepe mărunțite, peste care, la final, punem un deget de boia. Prăjim pâine și suntem cam gata: pe felia de pâine prăjită întindem un strat de fasole frecată, apoi cu lingurița punem ulei cu ceapă călită. Un deliciu!!

Categoria de subiect: reteta zilei; fasole frecata
Adaugati un comentariu: