Cauta:

Românii și ucrainenii vor socializa de Ziua Bunei Vecinătăți

Categorie: Social | Autor: Dragos HOJDA | (21 aprilie 2017, 09:42)

Finalul de săptămână aduce o nouă ediție a evenimentului menit să întărească relațiile dintre maramureșeni și românii din Ucraina. Autoritățile județene vor fi prezente la Apșa de Jos (Ucraina) pentru Ziua Bunei Vecinătăți, eveniment care este programat să aibă loc în 22 aprilie.Vorbim despre un eveniment devenit tradiție între regiunea Transcarpatia din Ucraina și județul Maramureș, România. În acest an, gazdă va fi orașul Apșa de Jos din Ucraina, toți maramureșenii fiind invitați să ia parte la această sărbătoare a celor două popoare.

Există vreo finalitate de pe urma acestor evenimente? Prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț, spune că da: „Rolul acestor întâlniri este de a consolida relațiile româno-ucrainene. Încă din 2015, a început această colaborare dintre Maramureș și regiunea Transcarpatia din Ucraina, prin organizarea acestor festivaluri. Prima a avut loc în Ucraina, în 2015, a doua a s-a desfășurat anul trecut la Sighetu Marmației, în Muzeul Satului. Încercăm niște parteneriate pe fonduri europene, transfrontaliere”.

„Anul acesta, evenimentul va avea loc la Apșa de Jos. De data aceasta, vor fi prezenți și cei din județul Satu Mare. Se va încheia un fel de acord pentru diferite inițiative între părțile prezente. Delegația Maramureșului va fi destul de numeroasă. Au fost invitați toți primarii din Maramureșul Istoric, dar și cei de la Primăria Baia Mare sau de la Consiliul Județean”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

FOTO ziarmm.ro

Categoria de subiect: ziua bunei vecinitati; distractie ucraina 2017; luput ucraina vecini
Adaugati un comentariu: