Cauta:

RUGBY - Victorie cu punct bonus pentru România

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (13 martie 2017, 11:02)

Naţionala României a învins, sâmbătă, reprezentativa Belgiei cu scorul de 33-17 (14-0), într-un meci care a avut loc pe stadionul „King Baudouin” din Bruxelles, contând pentru etapa a 4-a din Rugby Europe Championship.

Stejarii, care au obţinut şi punctul bonus ofensiv, au punctat prin eseurile lui Jack Cobden (9, 20), Johannes van Herdeen (45), Alex Gordaş (71) şi Florin Vlaicu (77), primele patru încercari fiind transformate de Vlaicu. Gazdele au reuşit două eseuri, prin Charles Reynaert (41) şi Jean-Baptiste De Clercq (54), transformate de Kevin Williams, şi concretizarea unei lovituri de pedeapsă prin acelaşi Williams.

Partida a fost una dominata de tricolori, care şi-au surprins adversarul cu un joc bun pe treisferturi şi cu o înaintare care a ştiut să forţeze în momentele decisive, deşi în defensivă am mai avut unele probleme.

Chiar daca este „lanterna roşie” a competiţiei, echipa Belgiei nu a fost o pradă uşoară, „diavolii negri” jucând extrem de ambiţios şi agresiv, având momente, mai ales în repriza a doua, în care au pus în dificultate apărarea României.

Eseurile Stejarilor din prima repriză au venit pe fondul greşelilor din defensiva gazdelor, Cobden profitând de spaţiile libere găsite în faţa buturilor adverse. Repriza secundă a fost destul de echilibrată până spre final, belgienii revenind spectaculos în joc prin cele două încercări izbutite şi fructificarea unei lovituri de penalitate, în minutul 66 scorul fiind unul strâns, 21-17 pentru România. Acesta a fost şi momentul în care tricolorii au forţat şi au spulberat, prin eseurile lui Gordaş şi Vlaicu, orice speranţă a gazdelor de a produce un rezultat surpriză, aşa cum declara, înainte de meci, că şi-ar dori Guillaume Ajac.

În meciul de la Bruxelles, Vlaicu a bifat prezenţa cu numărul 100 în naţionala României. În ultima etapă din ediţia 2017 a REC, Stejarii vor înfrunta, săptămâna viitoare, la Bucureşti, puternica reprezentativa a Georgiei. În primele trei meciuri din acest an din Rugby Europe Championship, România a pierdut în deplasare în faţa Germaniei, scor 38-41, a învins Spania, pe teren propriu, scor 13-3, şi s-a impus în faţa Rusiei, în deplasare, scor 30-10.

România: Ionuţ Badiu, Eugen Căpăţână, Alexandru Ţăruş - Johannes Van Heerden, Marius Antonescu - Viorel Lucaci, Mihai Macovei, Andrei Gorcioaia - Vali Calafeteanu, Florin Vlaicu - Jack Cobden, Sione Fakaosilea, Jack Umaga, Mădălin Lemnaru - Cătălin

Rezerve: Andrei Rădoi, Constantin Pristăviţa, Alexandru Gordaş, Valentin Popârlan, Dorin Lazăr, Florin Surugiu, Jody Rose, Stephen Shennan.

Categoria de subiect: rugby; România; Belgia; victorie; nationala
Adaugati un comentariu: