Cauta:

RUTIERE - Cinci accidente rutiere într-o zi în Maramureş. Peste 100 de amenzi la circulaţie într-o singură zi, în judeţ

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 mai 2017, 13:02)

Cinci accidente rutiere într-o zi în Maramureş

Joi, 18 mai, poliţiştii rutieri au fost solicitaţi să cerceteze cinci evenimente rutiere înregistrate pe drumurile publice din judeţ, pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie. “Din fericire, accidentele s-au soldat cu rănirea uşoară a cinci persoane, din care una singură a rămas internată sub supraveghere medicală, pentru o plagă zdrobită la genunchi”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Pe DN1C, între Satulung şi Baia Mare, un conducător auto în vârstă de 65 de ani, a omis să reducă viteza într-o curbă la dreapta, fapt pentru care a ajuns cu autoturismul în podeţul de acces al unui imobil din Lăpuşel. În urma impactului, conducătorul auto a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea. Acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În municipiul Baia Mare, un minor de 16 ani care s-a angajat în traversarea străzii Luminişului prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat uşor de un autoturism condus de un băimărean de 58 de ani. Şi pietonul şi şoferul au fost testaţi cu aparatul etilotest, dar s-a dovedit că alcoolul nu a fost o cauză în producerea acestui accident.

Altă stradă, respectiv strada Podul Viilor, alt minor, de 7 ani, acelaşi tip de accident. Băiatul a traversat strada neregulamentar şi nu a mai putut fi evitat de conducătorul unui autoturism. Nici în acest caz victima nu a necesitat internarea iar şoferul, un tânăr de 29 de ani din Şurdeşti, nu consumase alcool.

La Cavnic însă, alcoolul a fost un factor favorizant în accidentarea unui pieton în vârstă de 59 de ani care se deplasa pe strada Eliberării din oraş. Din cauza traiectoriei sinuoase pe care a ales să se deplaseze, pietonul a fost acroşat cu oglinda retrovizoare a unui autoturism care circula în mod regulamentar în aceeaşi direcţie de mers. Iniţial conducătorul auto a părăsit locul accidentului dar a fost identificat la scurt timp de poliţişti. Bărbatul a fost accidentat uşor şi nu a avut nevoie de internare.

La Crasna Vişeului, un minor în vârstă de 14 ani, care se deplasa cu o bicicletă pe un drum în pantă, pe fondul neadaptării vitezei în curbă a intrat pe contrasens şi s-a lovit de un autoturism care venea din sens opus. În urma accidentului minorul a fost rănit uşor la genunchi şi a rămas internat sub supraveghere medicală în Spitalul Vişeu de Sus. Şoferul autoturismului în vârstă de 28 de ani, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. “În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările iar la finalizarea lor vor dispune măsurile legale”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Peste 100 de amenzi la circulaţie într-o singură zi, în Maramureş

La Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Seini poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Ei au verificat peste 170 de autovehicule aflate în trafic şi au constatat 134 de contravenţii printre care: depăşirea regimului legal de viteză, încălcări ale normelor în domeniul transportului în regim de taxi şi/sau privind inspecţia tehnică periodică.

Amenzile aplicate depăşesc suma de 30.000 de lei, iar ca măsuri complementare, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule în cazul a patru conducători auto şi retragerea certificatelor de înmatriculare pentru şase autoturisme. “Acţiunile de supraveghere şi control a traficului rutier vor continua în acest weekend când poliţiştii vor fi la datorie cu ocazia manifestării Zilele Maramureşului”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Categoria de subiect: rutiere; cinci accidente o singura zi; peste 100 amenzi circulatie o singura zi; politie; maramures
Adaugati un comentariu: