Cauta:

Salarii mai mari pentru bugetari?

Categorie: Editorial | Autor: Dorin ȘTEF | (11 noiembrie 2016, 15:05)

În laboratoarele secrete ale social-democraților, cineva a descoperit o strategie de campanie electorală extrem de abilă: demersuri cât mai vocale pentru creșteri salariale ce ar urma să fie acordate unor categorii sociale (în speță, angajații din învățământ și sănătate).

Calculul e simplu: guvernul nu are cum să aplice legea, pentru că nu există nicăieri cele 5 miliarde de lei, însă e un bun motiv să dea vina pe executiv că se opune bunăstării românilor; pe de altă parte, dacă legea nu e atacată la Curtea Constituțională, Guvernul nu poate face bugetul pe 2017 și iarăși PSD-ul are gloanțe pentru campania electorală. Căci a lovi în cabinetul Cioloș înseamnă a lovi indirect în PNL, partid care și l-a asumat de premier, pentru un nou mandat, după alegerile din decembrie.Oricum ar ieși, capitalul electoral pe care PSD-ul îl va acumula în urma acestei strategii va fi imens. Iar liberalii – care joacă, neinspirat, cartea onestității, în loc să explice limpede electoratului poziția pe care au adoptat-o – vor pierde inevitabil câteva procente electorale.

Și totuși, nicio strategie nu e perfectă. Deja alți bugetari au început să protesteze că ei au fost excluși de la acest festin. În al doilea rând, mulți români cu drept de vot au înțeles destul de repede că o lege de acest gen nu e constituțională dacă nu indică și sursele de finanțare. Însă cei bătrâni, de la țară, cei cu școală puțină, vor păstra mesajul: ei sunt ai noștri, ceilalți nu.

Categoria de subiect: salarii; bugetari; campanie electorala
Adaugati un comentariu: