Cauta:

ȘANSĂ PENTRU CADRELE DIDACTICE NETITULARIZATE: Nota de la titularizare, valabilă 6 ani

Categorie: Social | Autor: Alina ANDREICA | (08 ianuarie 2014, 08:21)

Din 2014, cadrele didactice netitulare calificate, care obțin la concursul național unic de titularizare cel puțin nota 7, având astfel posibilitatea să ocupe un post de titular, au posibilitatea să facă acest lucru în șase ani.

Până în prezent, rezultatul la concursul de titularizare era valabil doar trei ani, iar concursul trebuia susținut din nou dacă nu erau disponibile posturi în acest interval. „Au existat situații în care cadrul didactic se afla pe un post care, la început, l-a ocupat pe o perioadă temporară, pentru că postul nu avea viabilitate (fie din dinamica populației școlare, fie din considerente de restructurare a rețelei școlare, a trecerii pe eficiență în utilizarea banilor publici ș.a.). De asemenea, existau multe variabile care-i făceau pe unii directori să nu dea postul viabil, adică cu durată mai mare de patru ani, ca să poată fi titularizabil. Dacă postul rămâne, dacă rețeaua școlară nu se restructurează, dacă numărul de elevi nu scade sub limitele prevăzute de lege și postul este viabil, mie mi se pare firesc ca unui om care a fost de mai multe ori la concursul unic de titularizare și a obținut notă peste șapte să-i dai posibilitatea să se titularizeze și să nu-l stresezi în fiecare an cu acest examen, care, trebuie să recunoaștem, nu este comod pentru nimeni”, a precizat inspectorul Pavel Filip, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Dascălii nu mai trebuie să repete examenul la fiecare trei ani

De anul acesta, nota obținută la titularizare va fi valabilă timp de șase ani. Astfel, dacă un cadru didactic se află pe un post care, inițial, a fost declarat cu viabilitate redusă de un an sau doi, acum se poate titulariza, dacă postul se menține. „Au fost situații și în Maramureș, în care candidații au participat de trei-patru ori la concursul național unic de titularizare, au abținut note peste șapte, dar nu au fost posturi pe care să se titularizeze. Dacă a fost de trei ori la concursul național de titularizare și a obținut notă peste șapte și acum apare viabilitatea postului, acum îi dai omului șansa să se titularizeze”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș.

Categoria de subiect: cadre didactice netitularizate; notă; examen
Adaugati un comentariu: