Cauta:

Scutiri de taxe pentru cazinouri şi săli de bingo. O nouă iniţiativă marca Şerban Nicolae

Categorie: Economie | Autor: Infomm | (09 martie 2017, 11:33)

Oamenii de afaceri care își vor deschide cazinouri, săli de jocuri de noroc sau de bingo, dar și magazine, pensiuni sau afaceri cu energie regenerabila pe anumite tipuri de insule ori grinduri care acum sunt puțin atractive pentru activități economice vor putea beneficia de scuturi de taxe și impozite, potrivit unei propuneri legislative.

Terenurile ar urmă să fie luate în concesiune de către oamenii de afaceri de la autoritățile locale.

Inițiativa legislativă "privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu și regim juridic special" a fost înregistrată pe 6 martie 2017 la Senat de senatorul PSD Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice din forul legislativ superior.

Șerban Nicolae, care este și liderul senatorilor social-democrați, este autor și al unor amendamente privind gratirea persoanelor condamnate pentru corupție, care au stârnit recent controverse.

Propunerea legislativă de acum vrea să introducă scutiri și reduceri de taxe locale și centrale pentru anumite terenuri cu potențial de exploatare economică rezultate din acțiuni sau modificări naturale ale teritoriului, ori prin lucrări de amenajare hidrotehnica și care fac parte din domeniul public al statului: insule, grinduri, alte suprafețe de uscat.

Activitățile economice care se vor putea autoriza pe terenurile pentru care inițiativă legislativă prevede facilități fiscale sunt:

producție energie regenerabila,

turism

agrement

alimentație publică

comerț cu amănuntul

jocuri de noroc

servicii conexe celor de mai sus.

Initiatorul propunerii legislative, senatorul PSD Sereban Nicolae, sustine ca urmareste astfel "dezvoltarea activitatilor economice", "crearea locurilor de munca" si "cresterea veniturilor bugetare" .

"In prezent, exista, in zona bazinelor hidrologice, suprafete de uscat rezultate fie prin efectul actiunii naturale a apei si solului (depuneri de aluviuni, alunecari de teren, viituri etc.), fie prin efectul unor lucrari de amanajare hidrotehnice (indiguiri, baraje, lacuri de acumulare, desecari, devieri si sistematozari de cursuri de apa etc.)" - da initiatorul cateva exemple de terenuri care pot intra in zona acestor scutiri.

El subliniaza ca "astazi, aceste terenuri nu produc nimic, stau in paragina.

sursa: realitatea.net

Categoria de subiect: scutiri de taxe; cazinouri; sali de bingo; serban nicolae
Adaugati un comentariu: