Cauta:

Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Educației să ia măsuri pentru evitarea "scandalului" lipsei manualelor

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (06 iulie 2017, 21:48)

Premierul Mihai Tudose i-a cerut joi ministrului Educației, Liviu Pop, să ia măsurile necesare pentru evitarea "scandalului" lipsei manualelor la începutul anului școlar.

"Credeți că e vreo șansă să fim primul guvern în ultimii zece ani sau cât o fi care să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor, care nu sunt când începe anul?", l-a întrebat Tudose pe Pop, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Educației a spus că această chestiune este "prioritatea zero" a mandatului său.

"E prioritatea zero (...) a mandatului meu. Avem în momentul de față licitația în desfășurare. Exact astăzi se încarcă pe platforma SEAP toate cele 119 proiecte de manuale școlare pentru clasa a V-a. În rest, toți copiii au retipărirea rezolvată. În 11 septembrie avem manualele la copiii de clasa a V-a, pentru că discutăm de 151.950 de elevi care vor începe clasa a V-a pe noua programă școlară. Evident, la începutul lunii august, vom avea o consultare publică și o întâlnire și la nivelul Guvernului, pentru că atunci se va decide ce manual va merge la fiecare profesor din învățământul preuniversitar", a afirmat Pop.

Ministrul Educației a mai spus că nu sunt necesare sume în acest sens la rectificarea bugetară.

"Avem bani inclusiv pentru formarea dascălilor pentru noile manuale școlare, așa că nu e nevoie la rectificarea bugetară, pe acest capitol, de sume suplimentare. Important e să ne mobilizăm la nivelul ministerului, lucru pe care îl vom face. În 11 septembrie, pentru prima dată (...), să avem manualele pe noile programe școlare pentru copiii de clasa a V-a, care să nu uităm, de cinci ani de zile, au avut tot timpul probleme", a susținut Pop.

sursa: agerpres.ro

Categoria de subiect: ministrul educatiei; manuale; mihai tudose; liviu pop
Adaugati un comentariu: