Cauta:

SEMNAL EDITORIAL - Baia Mare de altădată (volumul 2)

Categorie: Social | Autor: Dorin ŞTEF | (06 februarie 2017, 19:00)

Au trecut mai bine de zece ani de când Glasul Maramureşului a demarat proiectul „Baia Mare de altădată (1945-1989)”, printr-o rubrică săptămânală.

În anul 2014 a apărut, la Editura Eurotip, un prim volum intitulat „Baia Mare de altădată. Baia Mare în timpul regimului comunist”, prin selecţia textelor publicate în „Glasul” în intervalul 2006-2012. Buna colaborare cu prestigioasa editură băimăreană (condusă de Pamfil Godja) a continuat, astfel încât, de curând, a ieşit de sub tipar volumul doi al acestui proiect, prin selecţia articolelor apărute în intervalul 2013-2015.

În linii mari, structura volumului a fost păstrată: Primii ani de comunism, Construcţia oraşului, Anii de şcoală, Locuri de muncă, Timp liber, Sărbătorile în comunism, Ceauşescu - Partidul - Securitatea, Stil de viaţă, Raţionalizarea, Revoluţia din decembrie, Evenimente, Fotografii de ieri şi de azi.

Materialele sunt semnate de redactorii responsabili de pagină (Cătălin Ţineghe, Dragoş Hojda, Ionuţ Horoba, Ioan Buda Ţeţu, Ioana Nicolescu, Dragomir Ignat, Alexandra Cel Mare-Irimie) sau alţi redactori (Alina Andreica, Alina Talpoş, Anca Miklos, Lavinia Codruţa Radu), iar prelucrarea fotografiilor aparţine lui Florin Puşcaş.

Baia Mare de altădată este o carte de istorie orală, care surprinde starea de spirit pe care au trăit-o românii (în speţă, băimărenii) în timpul dictaturii comuniste.

Galerie:
Categoria de subiect: semnal editorial; baia mare de altadata; volumul 2; glasul maramuresului; infomm
Adaugati un comentariu: