Cauta:

SITUAŢIE INCREDIBILĂ - Contrabandiştii au dat foc ţigărilor în Petrova de teama poliţiştilor de frontieră - GALERIE FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (17 martie 2017, 14:00)

Situaţii tot mai ieşite din comun în activitatea de contrabandă. În data de 16 martie, la nivelul STPF Maramureș, acționând în baza unor date conform cărora într-o anexă gospodărească de pe raza localității Petrova, jud. Maramureș, este depozitată o cantitate de țigări, s-a declanșat o acțiune specifica pe linia combaterii contrabandei. Astfel, un echipaj al poliției de frontieră care se afla în zonă a observat că, în jurul orei 21.30, la o anexă gospodărească aparținând casei a izbucnit un incendiu.

La faţa locului a fost solicitat un echipaj din cadrul ISU Maramureș care a procedat la stingerea incendiului. Pe timpul intervenției ISU, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care au fugit din curtea imobilului respectiv, având asupra lor cartușe cu țigări. “Drept urmare lucrătorii noștri au intervenit pentru reținerea acestora, moment în care persoanele în cauză au adresat injurii și amenințări la adresa polițiștilor de frontieră, aruncând cu mai multe obiecte contondente spre aceștia. Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce şi deoarece cei în cauză nu s-au conformat, au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care persoanele in cauza au s-au dispersat in directii diferite, fugind spre alte imobile din zonă”, au arătat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Anexa, dubuită cu ţigări... arse

În anexa respectivă, polițiștii de frontieră au depistat mai multe colete cu țigări, marea majoritate a acestora fiind afectată de incendiu. În urma inventarierii țigărilor recuperate a rezultat cantitatea de 3.520 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 32.000 lei. Din primele cercetări a rezultat faptul că incendiul a fost provocat intenționat în scopul distrugerii țigărilor care fac obiectul infracțiunii de contrabandă. “În cauză sunt cercetate două persoane, domiciliate pe raza județului Maramureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia și distrugerea de probe la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Descoperiri şi în zona Poienile de sub Munte

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte au descoperit în zona de competență, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 1.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare totală de 17.000 lei, țigări ce au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză de efectuează verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Galerie:
Categoria de subiect: situatie incredibila; contrabanda; tigari; petrova; maramures
Adaugati un comentariu: