Cauta:

ANALIZĂ InfoMM.ro - ACTUALIZARE - DRAMATIC - Scenarii şi ipoteze în cazul adolescentului sighetean dispărut la Ocna Şugatag. Scafandrii nu au găsit nimic - GALERIE FOTO

Categorie: Social | Autor: Cătă ŢINEGHE | (12 iulie 2017, 12:07)

Drama familiei lui Adrian, băiatul din Sighetu Marmaţiei dispărut sâmbătă seară la Ocna Şugatag, pare fără sfârşit.

Autorităţile îl caută fără încetare, în timp ce apropiaţii distribuie imagini cu adolescentul, în speranţa că cineva l-ar putea recunoaşte.

# Varianta înecului şi lacul periculos

Potrivit unor surse apropiate anchetei, există mai multe ipoteze de lucru pe care se acţionează. Una din ele, oricât de dureroasă ar fi, este înecul. Se cunoaşte că, în jurul orei 22.00, Adrian şi-a dat tricoul jos, spunând prietenilor săi că doreşte să se răcorească. În apropiere se află lacul sărat, pe fundul căruia se află galerii de mină prăbuşite. Deci, suprafaţa de apă constituie un pericol pe timp de zi, cu atât mai mult pe timp de noapte, în pofida faptului că este sărat. De când s-a îndepărtat de grup, nimeni nu l-a mai văzut pe tânăr. Nu e de mirare, deci, că există varianta înecului.

Prietenii l-au căutat pe Adrian toată noaptea fără rezultat, după care au anunţat autorităţile. Inclusiv pe 112, sesizarea a venit ca un posibil înec. De atunci, s-a acţionat cu echipaje de pompieri dotate cu bărci pneumatice venite din Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. Cea de-a doua este chiar dotată cu un sonar, capabil să scaneze fundul lacului. De duminică încoace s-a acţionat permanent, dar Adrian nu a fost găsit. Miercuri a sosit un echipaj de scafandrii din Târgu Mureş. Şi aceştia îl caută permanent pe adolescent. Până la momentul redactării acestui material, nici aceştia nu au avut sorţi de izbândă.

# Varianta crimei şi scandalul cu celălalt grup

O altă variantă, de altfel extrem de sumbră, este cea a unei crime. S-a vorbit despre faptul că grupul din care făcea parte Adrian s-ar fi luat la harţă cu unul de tineri din Satu Mare. S-a luat în calcul şi că în urma unei altercaţii, adolescentul sighetean ar fi fost aruncat în apa lacului sărat. Urmarea ar fi varianta înecului. Asta, cu atât mai mult cu cât apropiaţii spun că lui Adrian îi era frică de apă. Deci nu era genul de tânăr care să se avânte, cu atât mai mult în lac, despre care se cunoaşte cât este de periculos.

În orice caz, toţi tinerii care s-au aflat în zona Băilor Vechi la momentul dispariţiei lui Adrian au fost audiaţi de poliţişti, tocmai pentru a se stabili ce s-a întâmplat de fapt. Conform unor surse apropiate anchetei, conflictul cu grupul din Satu Mare a existat, dar s-a petrecut după dispariţia lui Adrian. Deci, varianta unui omor pare din ce în ce mai puţin probabilă, însă nu poate fi exclusă.

# Varianta plecatului voluntar şi informaţiile contradictorii

O a treia ipoteză arată că Adrian a plecat în mod voluntar. Conform surselor noastre, la petrecerea respectivă s-ar fi consumat şi substanţe interzise, însă acest lucru nu a fost confirmat în mod oficial. Dacă este aşa, există posibilitatea ca şi adolescentul să fi consumat ceva înainte de momentul în care s-a îndepărtat de grup. Totuşi, plecarea voluntară nu ar fi confirmată de faptul că lucrurile personale, inclusiv telefonul mobil, le-a lăsat în rucsac atunci când a plecat.

Cu toate acestea, apropiaţii au speranţa că Adrian a plecat voluntar, însă, fiind noapte, s-ar fi rătăcit. Unii spun că ar fi dorit să meargă la petrecerea organizată într-o cabană din apropiere. Dar e cert că acolo nu a ajuns. Tocmai de aceea, pădurile din apropiere au fost luate la puricat inclusiv cu câini special antrenaţi. Pe timp de noapte s-a utilizat un aparat cu termoviziune. Din păcate, niciuna din variante nu s-a finalizat cu succes. Între timp, familia şi prietenii au distribuit neîncetat fotografii cu Adrian, trăind cu speranţa că cineva, undeva, îl va zări.

Au fost situaţii de persoane care susţin că l-au văzut pe Adrian. Unii spun că l-au văzut venind cu autobuzul din Năsăud în Bistriţa, alţii susţineau că l-au văzut în Timişoara, într-un mall. În cel de-al doilea caz, poliţiştii verifică imaginile surpinse de camerele de supraveghere, pentru a afla dacă este Adrian sau nu. În orice caz, toată lumea speră că adolescentul dispărut este bine, sănătos, nevătămat şi că va fi reperat în scurt timp. Apropiaţii îşi pun încrederea în Divinitate că tânărul se va întoarce acasă.

ACTUALIZARE - # Vizibilitate scăzută în lac

Scafandrii veniţi de la Târgu Mureş au intrat în apa lacului din Ocna Şugatag, în căutarea lui Adrian. Aceştia au coborât până la adâncimea de 7 metri, însă au relatat că mai jos de 2 metri, apa este tulbure, iar vizibilitatea este extrem de scăzută. Tocmai de aceea, şansele de reperare a unui eventual trup neînsufleţit sunt foarte mici. În altă ordine de idei, s-a intervenit în continuare cu barca pneumatică, pe care a fost ataşat un sonar deţinut de un cetăţean italian, care a sărit în ajutorul salvatorilor.

Galerie:
Categoria de subiect: special infomm; caz dramatic; scenarii ipoteze; adolescent sighetu marmatiei disparut ocna sugatag baile vechi; maramures
Adaugati un comentariu: