Cauta:

TENIS DE CÂMP - Simona Halep în faţa meciului vieţii

Categorie: Sport | Autor: Mircea GRUMAZ | (09 iunie 2017, 12:09)

Simona Halep, numărul patru mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), numărul trei WTA, joi, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.

Halep (25 ani), a treia favorită a competiţiei pariziene, va juca a doua sa finală la Roland Garros, după cea pierdută în 2014 în faţa rusoaicei Maria Şarapova (4-6, 7-6, 4-6). Halep, care va disputa ultimul act contra letonei Jelena Ostapenko, mai are semifinale de Grand Slam la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

Chiar dacă nu a făcut cel mai bun meci al său cu Pliskova, Halep a reuşit să se impuna după exact două ore de joc. Pliskova a luat primul ghem al partidei, dar apoi Simona a restabilit egalitatea şi a reuşit break-ul după un ghem cu două duble greşeli ale cehoaicei (2-1). Meciul a fost strâns în continuare, Halep desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut apoi o minge de 4-1, dar Pliskova a reuşit să se apropie la 3-2. S-a mers cu serviciul în continuare şi Simona a încheiat setul cu 6-4, în 43 de minute, după ce ratase două mingi de set la 5-3.

În actul secund, Pliskova a fost mai agresivă, iar Halep nu a reuşit să ţină ritmul aşa de bine. Pliskova a condus cu 1-0 şi 2-1, Halep a egalat de fiecare dată, dar apoi echilibrul fragil s-a rupt, cehoaica a luat un ghem la zero şi apoi a facut break-ul (2-4). Halep a ratat trei oportunităţi de break şi şansa de a reveni în set, iar Pliskova a făcut 5-2, adjudecându-şi setul cu 6-3.

În decisiv, Halep a părut mai decisă, a condus cu 1-0, apoi a avut o minge de break, nefructificată, a avut 2-1 şi în sfârşit a câştigat contra serviciului (3-1), detaşându-se la 4-1 după ce a salvat două mingi de break. Halep a avut o şansă de 5-1, dar a ratat-o, iar apoi Pliskova a reuşit să o contreze şi să se apropie la 4-3. Karolina a servit pentru 4-4, dar românca a reuşit break-ul, iar apoi a încheiat setul cu 6-3.

Pliskova ar fi devenit numărul unu mondial dacă s-ar fi calificat în finala turneului, în timp ce Simona Halep va deveni lider WTA dacă va cuceri trofeul.

Halep o conduce categoric pe Karolina Pliskova (25 ani) în meciurile directe, cu scorul general de 6-1.

Simona Halep: „Este minunat să fiu din nou în finală. A fost o mare bătălie cu Karolina Pliskova. A trebuit să mă mişc şi să încerc s-o împing cât mai mult. A fost un teren mai lent, pe hard câştig totdeauna în faţa ei. Pe zgură, ea m-a mai bătut. Ştiam că trebuie să rămân puternică în meci şi am luptat pentru fiecare punct. Sunt bucuroasă pentru că am ajuns în finală”.

Despre finala cu letona Ostapenko, Simona a precizat: „Până la ora meciului nu voi face nimic special. Îmi urmez programul şi mă relaxez. Vreau să dau totul în finală. Întâlnesc o adversară puternică, tânără, care nu are nimic de pierdut. Dar nici eu nu am nimic de pierdut. aşa că voi da totul în acest meci”.

În finala de la Roland Garros, programată sâmbătă, de la ora 16.00, Halep o va înfrunta, în premieră, pe Ostapenko (20 ani împliniţi joi, 47 WTA), victorioasă cu 7-6 (4), 3-6, 6-3 cu Timea Bacsinszky (Elveţia).

Finalista se va alege cu 1.060.000 euro şi 1.300 de puncte WTA, iar câştigătoarea va fi recompensată cu 2.100.000 euro şi 2.000 de puncte WTA.

De remarcat că Ostapenko a jucat trei finale (2015 - Quebec City, 2016 - Doha, 2017 - Charleston) şi nu a câştigat niciuna.

Halep a ajuns la a 25-a finală din carieră, până acum având 15 titluri cucerite.

Jelena Ostapenko (20 ani) s-a calificat joi în finală la Roland Garros. Ostapenko, nr. 47 mondial, care a obţinut calificarea în finală chiar în ziua în care a îmşlinit 20 de ani, a avut nevoie de 2 ore şi 24 de minute pentru a trece de Timea Bacsinszky, elveţianca (28 ani) sărbătorindu-şi şi ea joi ziua de naştere, ambele fiind născute pe 8 iunie.

Ostapenko a reuşit 50 de lovituri câştigătoare, faţă de 22 Bacsinszky, dar, riscând foarte mult, a comis şi mai multe greşeli neforţate (45 faţă de 19).

„Am jucat agresiv şi am profitat de toate ocaziile pentru a lovi puternic”, a declarat Jelena Ostapenko după ce publicul de pe Central i-a cântat „La mulţi ani”.

Letona participa doar pentru a doua oară la Roland Garros. Anul trecut, ea a fost eliminată în primul tur, ca şi la celelalte trei turnee majore. Ea a profitat de un tablou favorabil, fără să întâlnească vreo jucătoare din primele 10 în clasamentul WTA.

Bacsinszky, nr. 31 mondial, a pierdut joi a doua semifinală la Roland Garros, după cea din 2015.

Categoria de subiect: tenis de camp; Simona Halep; Roland Garros; finala; Mare Slem
Adaugati un comentariu: