Cauta:

Tinerii pot primi 1.000 de euro de la stat dacă încep un internship

Categorie: Economie | Autor: Infomm | (17 iunie 2017, 12:10)

Tinerii pot începe un internship într-o firmă de la vârsta de 16 ani. Vor primi o indemnizaţie de cel puţin 50% din salariul minim şi vor beneficia de o primă de angajare de la stat de 1.000 de euro.

Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege a internshipului care reglementează modalitatea de efectuare a acestor programe de pregătire pentru tineri.

Potrivit proiectului, numărul internilor dintr-o firmă nu poate fi mai mare de 5% din totalul angajaţilor. În plus, aceasta trebuie să încheie un contract de cel mult şase luni cu tânărul care vine în internship, iar perioada se consideră vechime în muncă. Timpul maxim de muncă este de şase ore pe zi.

În același timp, firmele vor fi încurajate să angajeze persoanele pe care le aduc în internship prin acordarea unei sume fixe de la stat.

Concret, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), pentru fiecare stagiu care se transformă în angajare companiile vor primi 1.000 de euro, însă numai dacă noii salariați stau la firmă cel puțin doi ani.

sursa: realitatea.net

Categoria de subiect: intership; indemnizatie pentru tineri
Adaugati un comentariu: