Cauta:

ACTUALIZARE - TRAGEDII PE ŞOSELE - Două accidente mortale în 12 ore, în Maramureş. Viteza şi conducerea fără permis pot ucide! - FOTO

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (20 martie 2017, 11:00)

Viteza şi conducerea fără permis pot ucide, atrag atenţia poliţiştii maramureşeni. La distanţă de 12 ore, două persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere produse pe raza judeţului din aceste cauze.

# Clujean decedat după ce a păruns pe contrasens

Duminică după-amiază, poliţia a fost sesizată că pe DN 1C, între localităţile Şomcuta Mare şi Satulung, s-a produs un accident grav de circulaţie. Echipajul de poliţie rutieră deplasat la faţa locului a constatat că un conducător auto de 46 de ani, domiciliat în judeţul Cluj, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de un bărbat de 31 de ani din Zalău. “În urma impactului, cei doi conducători auto şi o pasageră de 27 de ani au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. La câteva ore, conducătorul auto care a pătruns pe contrasens a decedat. Celor doi şoferi le-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş. Să mai spunem şi faptul că şoferul care a decedat a fost resuscitat la faţa locului de paramedici, manevre care au avut succes, victima fiind transportată la spital.

# Cu viteză, fără permis, spre moarte...

În noaptea de duminică spre luni, la ora 02.45, pe raza oraşului Baia Sprie a avut loc un alt accident grav de circulaţie. Un băimărean de 20 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Forestierilor (în Tăuţii de Sus), pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat frontal într-un imobil şi a fost apoi proiectat pe trotuarul din partea stângă a direcţiei de mers. “Tânărul a fost rănit şi transportat la spital, unde a decedat din cauza leziunilor suferite. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Recomandările poliţiştilor maramureşeni

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii maramureşeni vin cu mai multe recomandări:

- Nu conduceţi autovehicule dacă nu deţineţi permis de conducere! Sunteţi un pericol atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

- Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie. Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;

- Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;

- Folosiţi corect luminile pentru a vă face vizibili în trafic;

- Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală.

ACTUALIZARE - Deşi pare greu de crezut, se pare că un şofer a fost un martor la ambele accidente. Sau, cel puţin, a ajuns acolo după producerea lor. “Am participat la descarcerarea şi la încercarea de resuscitare a acestui şofer, dar si a celui din accidentul de lângă Şomcuta. Din păcate au fost mult prea traumatizaţi pentru a supravieţui...”, a postat Ionuţ Ahriţculesei pe Facebook. Cel mai probabil, el face parte din echipajele care au intervenit pentru salvarea victimelor.

Foto - facebook.com

Galerie:
Categoria de subiect: tragedii pe sosele; accidente mortale; somcuta mare satulung; tautii de sus baia sprie; maramures
Adaugati un comentariu: