Cauta:

Traian Băsescu: Liviu Pop și Pavel Năstase repun în funcție directorii de școală care au picat concursul

Categorie: Politica | Autor: Agerpres | (08 ianuarie 2017, 20:18)

Liderul PMP, Traian Băsescu, afirmă că ministrul Educației, Pavel Năstase, și secretarul de stat Liviu Pop "repun" pe funcții 3.509 directori de școală care au picat concursul, caracterizând demersurile o ''ticăloșie''.

"Ticăloșia fără limite de la Ministerul Educației Naționale. Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Mircea Dumitru — fostul ministru al educației — este legat de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director de școală. Rezultatul concursului a fost că 3.509 directori puși de PSD nu au luat examenul și nu mai pot ocupa funcția de director de școală. Ce fac, prin dispoziții date în teritoriu noii demnitari de la educație, Liviu Pop și Pavel Năstase? Nici mai mult nici mai puțin, îi repun pe funcții pe cei 3.509 directori care au picat examenul și îi anunță pe cei 5.405 care au luat examenul de director că sunt doar interimari, deci, oricând înlocuibili. (...) Și să vedeți ce urmează cu doctoratele...", a scris duminică Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Pe funcțiile de director și director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite și persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat aceste funcții și nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise, a declarat duminică pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Educației Liviu Marian Pop.

"În urma analizării aplicării Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar s-a emis, prin derogare, o nota care prevede soluționarea situațiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcțiile de director și director adjunct prin detașare, în interesul învățământului. Nota prevede că în funcțiile de director și director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite și persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat funcții de director sau director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise", a afirmat secretarul de stat.

Categoria de subiect: basescu directori scoli; nastase si pop; directori liviu pop
Adaugati un comentariu: