Cauta:

Trăiască „ordonanța plagiatelor”

Categorie: Editorial | Autor: Dorin ȘTEF | (17 octombrie 2016, 12:32)

Universitățile pot jubila: vor încasa în continuare bani prin extinderea programelor de doctorat. Cei care au plagiat lucrările de doctorat (sau cei care intenționează, în viitor, să plagieze o lucrare prin care să obțină titlul de doctor) se pot bucura: Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost scos din circuitul analizei plagiatelor în lucrările de doctorat, în urma unei controversate decizii a Senatului. Consiliul a devenit celebru după ce a avut curaj să demonstreze cazurile de furt intelectual în două spețe răsunătoare: Victor Ponta și Gabriel Oprea – printre primii oameni în stat, în urmă cu un an.

În urma „ordonanței plagiatelor”, Consiliul devine o simplă instanță de apel. Și astfel, s-a dus pe apa sâmbetei toată speranța noastră, a electoratului, că membrii Parlamentului Românei își doresc cu adevărat integritate și preformanță, așa cum au promis la începutul mandatului.

Cel mai înverșunat partid care a susținut modificarea legii educației, (pornind de la un proiect de lege de modificare a Ordonanței de Urgență nr 4/2016) a fost, cum era de așteptat, PSD, care a asigurat 56 de voturi „pentru”. Alte 10 au venit de la ALDE, aliatul de nădejde al social-democraților. Surpriza vine însă din tabăra liberală, unde 12 senatori au ignorat decizia Biroului Politic Național al PNL, care a decis luni să voteze „împotrivă”.

Senatorii și-au văzut propriul interes. Nicio secundă nu le-a trecut prin cap (sau nu le-a păsat) că ei reprezintă electoratul și că electoratul își dorește altceva. Pentru ei, plagiatul și hoția, în general, sunt a doua natură, aerul pe care-l respiră, starea lor de spirit...

Categoria de subiect: plagiate; lucrari de doctorat; furt intelectual
Adaugati un comentariu: