Cauta:

Un guvern de cursă scurtă

Categorie: Editorial | Autor: Dorin ŞTEF | (06 ianuarie 2017, 16:19)

Nu au fost puţini cei care au hulit guvernul tehnocrat al premierului Dacian Cioloş, pe motiv că „nu se pricepe”, „că a distrus ţara”. Aceiaşi cârcotaşi probabil acum aplaudă cu frenezie echipa celor 26 de miniştri formidabili, conduşi de Grindeanu, omul lui Dragnea. CV-urile lor sunt fabuloase: unul dintre ei a iniţiat celebra „marţea neagră”, când democraţia a fost călcată în picioare; altul conduce o megafirmă prin interpuşi; altul este unul dintre autorii proiectului de lege prin care se acordă pensii speciale parlamentarilor (lege îndelung, dar în zadar, contestată de societatea civilă); altul e cunoscut pentru faptul că şi-a construit cariera politică prin obedienţă faţă de şefi; despre altul se ştie că a dat şpagă ca să rămână în funcţie; numele altuia e implicat în dosarul „Colectiv” etc. Însă, vorba social-democraţilor: atâta timp cât nu au condamnări (precum Liviu Dragnea), se poate invoca prezumţia de nevinovăţie. Si poate chiar vor face treabă la palatul Victoria şi ţara va merge ca pe roate.

Cu toate acestea, mulţi români au un sentiment de déjà-vu, din 2012, când USL a câştigat alegerile parlamentare şi a fost învestit guvernul Ponta 2. Atunci s-a spus că „este cel mai cinstit guvern din era postdecembristă”. La scurt timp, a început o serie lungă de remanieri, pe motiv că împotriva mai multor miniştri s-a iniţiat urmărirea penală.

Si în prezent, e limpede pentru toată lumea că actualul executiv nu va avea viaţă lungă: fie va fi remaniat, fie va fi „trântit”, pentru a-i permite lui Dragnea să îşi facă propriul cabinet. Deci, nicidecum „un guvern de cursă lungă”.

Categoria de subiect: guvern; dacian ciolos; liviu dragnea; sorin grindeanu
Adaugati un comentariu: