Cauta:

Un ofițer sub acoperire a fost bătut de jandarmi la protestele din București. Jandarmeria confirmă incidentul – VIDEO

Categorie: Eveniment | Autor: Infomm | (03 februarie 2017, 13:42)

Un ofițer sub acoperire a fost bătut de jandarmi, iar motivul este unul incredibil. Bărbatul a fost confundat cu un ultras și a fost filmat în timp ce este pus la pământ de un grup de jandarmi la protestul din București din noaptea de miercuri spre joi. Jandarmeria a confirmat incidentul, susținând însă că ofițerul voia să prindă o persoană care arunca cu fumigene în forțele de ordine.

Filmarea a făcut furori, după ce publicată pe Internet. În imagini apare un bărbat care a fost pus la pământ de jandarmi. După ce l-au imobilizat, forțele de ordine au aflat că au de-a face, de fapt, cu un ofițer sub acoperire.

„L-au luat pe-al lor!”, s-au amuzat oamenii care au asistat la acțiunea jandarmilor.

În timp era flancat de jandarmi, ofițerul a strigat că este maior, dezvăluindu-și astfel gradul.

Un ofițer sub acoperire a fost bătut de jandarmi. Cum a explicat Jandarmeria Română incidentul bizar

Jandarmeria a confirmat incidentul, care a avut loc în jurul orei 0, în noaptea de miercuri spre joi.

„Imaginile prezentate nu arată întregul context al desfășurării acțiunii, ci doar o secvență, care nu aduce claritate asupra coerenței modului de acțiune al ofițerului. În încercarea de imobiliza o persoană care arunca cu materiale pirotehnice în forțele, acesta s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care a fost surprins de actiunea dispozitivului de intervenție” se arată într-un comunicat emis de Jandarmeria Română.

Ofițerul sub acoperire a ajuns la spital, după ce colegii săi din cadrul Jandarmeriei au intervenit în forță.

„Ofițerul surprins în imagini este angajat al Jandarmeriei în cadrul structurii de analiză, prevenire și combatere a faptelor antisociale. Imediat după acest incident, acesta a primit îngrijirile de specialitate la Spitalul Gerota din Capitală, fiind externat în data de 02 februarie”, susțin jandarmii.

Potrivit aceleiași surse, starea bărbatului este acum stabilă și nu mai are nevoie de îngrijiri medicale. Jandarmul a fost trimis în protestul din Piața Victoriei, care la au participat peste 100.000 de oameni, cu misiunea de „a identifica și semnala orice împrejurări de natură a aduce grave tulburări ordinii și siguranței publice”.

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Române este obligat să îşi facă cunoscută calitatea şi să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a acestuia ar fi periclitată.- situație în care se afla și cadrul jandarmeriei, aflat în apropierea grupul care exercita acte de violență”, a precizat Jandarmeria Română.

VIDEO AICI

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: ofiter sub acoperire; jandarmi; proteste
Adaugati un comentariu: