Cauta:

Vicepremierul Ungariei: Ar trebui să existe mult mai multe punți care să lege cele două țări

Categorie: Politica | Autor: Agerpres | (13 mai 2017, 19:21)

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt, președinte al Partidului Creștin Democrat, a declarat sâmbătă, la Congresul UDMR de la Zalău, că ar trebui să existe mai multe punți de legătură între România și Ungaria și relații foarte bune între cele două țări.

"Ar trebui să existe mult mai multe punți care să lege cele două țări, într-adevăr au fost relații foarte-foarte bune între cele două țări. Am reușit să deblocăm fondurile comunitare, am reușit să absorbim acele fonduri în zonele transfrontaliere și alte zone, am reușit să cooperăm și într-adevăr suntem sortiți să lucrăm împreună, să cooperăm, și vreau să vă spun încă o dată: mâna noastră este întinsă către dvs. Trebuie să ne analizăm un pic sufletul, conștiința, eu cred că Ungaria a trecut prin foarte multe dificultăți de-a lungul istoriei. Noi am reușit să facem acel pas, să trecem peste toate dificultățile, peste toate neînțelegerile, spre exemplu pe care l-am avut cu Serbia. A fost o relație foarte tensionată, foarte complicată și iată am reușit să aducem pe un făgaș normal relațiile cu Serbia, autonomia culturală există în Serbia, a maghiarilor, proiectele de dezvoltare economică există", a afirmat Semjen Zsolt.

Vicepremierul Ungariei crede că așa cum țara sa a reușit să dezvolte relații cu alte state vecine, tot așa poate să aibă o relație de cooperare bazată pe încredere și cu România.

"Dacă noi am reușit să facem acest lucru cu prietenii noștri sârbi, cu siguranță că vom putea avea aceleași rezultate de succes cu România. Sau cum am avut relații normalizate după o perioadă de mari tensiuni cu Slovacia, am reușit să normalizăm și acele relații. Eu am convingerea următoare: este foarte clar că trebuie să cooperăm cu România, trebuie să normalizăm, să redezvoltăm aceste relații. Avem, cum spuneam, mâna întinsă, avem un rol, și noi și dvs. Suntem interesați de eficientizare relațiilor, de regândirea relațiilor de cooperare bazată pe încredere între cele două țări", a subliniat Semjen Zsolt.

Circa 800 de delegați și 200 de invitați, printre care reprezentanți ai partidelor politice din țară și din străinătate, sunt prezenți sâmbătă la cel de-al XIII-lea congres al Uniunii Democrate Maghiare din România, care se desfășoară la Zalău.

Categoria de subiect: vicepremier ungaria; declaratii udmr; politica udmr
Adaugati un comentariu: