5.7 C
Baia Mare
vineri, octombrie 18, 2024

Primarul Doru Dăncuș declară RĂZBOI cerșetoriei! Acțiuni în forță ale Poliției Locale. Băimărenii care le dau bani sau bunuri cerșetorilor vor fi amendați!

Recomandarea editorului

O adevărată campanie anti-cerșetorie a fost demarată zilele trecute la nivelul municipiului Baia Mare. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, primarul ales Doru Dăncuș a declarat că siguranța băimărenilor este una dintre prioritățile sale, iar în acest sens s-au luat măsuri împotriva persoanor care practică cerșetoria și agasează cetățenii.

Acțiunile împotriva cerșetoriei continuă în Baia Mare! Prin intervențiile concentrate ale Poliției Locale și cu ajutorul vostru, al cetățenilor, putem să eradicăm acest fenomen! Îmi doresc ca băimărenii să se simtă în siguranță pe stradă, fără să fie agasați la fiecare colț de fel și fel de indivizi care perturbă liniștea publică și iau în derâdere legea”, a declarat Doru Dăncuș.

Conform primarului, cei care îngreunează misiunea polițiștilor locali sunt chiar cetățenii. Unii dintre băimăreni nu sunt de acord cu demersul administrației locale și iau apărarea cerșetorilor.

Vă asigur că absolut fiecare dintre acești oameni are unde să doarmă, să mănânce și să se spele dacă își dorește acest lucru. Centrul de noapte a fost creat tocmai pentru astfel de situații, însă avem și alte programe care vin în ajutorul celor din categorii defavorizate.
Faptul că le sunt oferiți bani sau bunuri, care de cele mai multe ori ajung la fel și fel de indivizi dubioși, îi determină să plece din aceste programe și să revină în stradă, chiar și pe caniculă, unii cu bebeluși în brațe, agasând băimărenii. Le-am explicat acest lucru și cetățenilor cu care m-am întâlnit și am convingerea că vom coopera pentru a rezolva această problemă deranjantă”, a mai spus edilul.

Băimărenii care le dau bani sau bunuri cerșetorilor riscă să fie amendați

Așa cum am anunțat, la următoarea ședință de Consiliu Local voi propune schimbarea cadrului legislativ astfel încât să le permitem polițiștilor locali să amendeze cetățenii care încurajează cerșetoria. Vom face uz inclusiv de camerele de supraveghere pe care le avem montate în întreg orașul și îi vom identifica și sancționa pe cei care continuă să îi „ajute” pe cerșetori. Este o decizie drastică, dar necesară. Pas cu pas, ne vom atinge obiectivul: eradicăm cerșetoria în Baia Mare și redăm orașul cetățenilor!”, a conchis Doru Dăncuș, primarul ales al municipiului Baia Mare.

ActualMM

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri