Reacție fermă a primarului municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, la cea mai recentă întâlnire pe care a avut-o cu constructorii care lucrează în oraș. Aceasta a declarat că nu mai acceptă derapaje și nici cârpeli, punctând că ”Baia Mare nu e teren de antrenament pentru firme nepregătite”.
”Le-am transmis constructorilor că fie respectă orașul și băimărenii, fie pleacă unde li se acceptă cârpelile. Pentru că le garantez: în Baia Mare nu vor mai primi autorizații de spargere! Încă de anul trecut am acordat o atenție deosebită acestei situații a lucrărilor de racorduri și branșamente, respectiv de modernizare sau reparații ale rețelelor edilitare. Am modificat regulamentul după care trebuie să se desfășoare aceste lucrări și l-am adus la o formă cât mai corectă și conformă cu așteptările cetățenilor. Adică toți cei care sparg străzile și trotuarele trebuie să execute apoi reparații într-un mod profesionist și într-un timp rezonabil. Am tot făcut concesii, am oferit îngăduință, i-am înțeles pe cei care începuseră deja astfel de lucrări înainte de introducerea modificărilor de regulament. Însă toată această debandadă pe care o văd în oraș, numărul de reclamații pe care le primim zilnic din partea cetățenilor, îmi arată că bunăvoința noastră a fost înțeleasă greșit. Peste tot în Baia Mare găsesc reparații făcute de mântuială, pentru că unora pur și simplu nu le pasă decât de buzunarul propriu. Și mă refer în special la lucrările de dimensiuni mai mici”, a spus primarul Ioan Doru Dăncuș.
Declarația a fost făcută ieri, într-o ședință organizată alături de viceprimarul Ionuț Pîrvu și city-managerul Horia Buhan, cu reprezentanții tuturor firmelor care execută astfel de lucrări pe raza orașului pentru a le oferi acestora un ultimatum.
”Zilele acestea, toți cei ale căror șantiere nu respectă regulile vor primi o notificare cu un termen de remediere a lucrărilor efectuate deficitar. Cine nu se conformează, va fi sancționat. Și nu cu cuantumul de 2.500 lei prevăzut în HCL, ci pe Legea Circulației unde valoarea amenzii se ridică la 20.000 lei. Am desemnat o comisie formată din 3 membri, colegi din Primărie, care vor monitoriza modul în care decurg aceste lucrări de acum înainte. De la obținerea avizului de spargere, până la predarea amplasamentului, monitorizarea lucrărilor, iar la final recepția. Am discutat, de asemenea, despre introducerea unui sistem care să oblige beneficiarii ca, în momentul în care depun documentația pentru autorizația de spargere, să solicite un certificat, o recomandare din partea autorității locale. Iar fără aceasta să nu se mai poată emite autorizația. Să ne asigurăm că astfel de lucrări se vor face de acum cu societăți serioase, profesioniste, care nu își bat joc de oraș”, a anunțat Ioan Doru Dăncuș.