12.7 C
Baia Mare
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Proiectele Consiliului Județean Maramureș beneficiază de susținere diplomatică

Recomandarea editorului

Proiectele implementate la nivelul Consiliului Județean Maramureș beneficiază de susținere diplomatică la cele mai înalte niveluri. Pe agenda Excelenței Sale Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, s-a aflat și o vizită de lucru pe șantierul noului Pod peste Tisa, un obiectiv strategic pentru județul Maramureș și pentru România.

Pe șantier au fost prezenți alți doi ambasadori, Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României în Ucraina, Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Ucrainei în România, Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Florin Grațian, Consulul României la Solotvino, Miroslav Bilețchi, Guvernator Interimar al Regiunii Transcarpatia, Florin Coman, șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Gabriel Bogdan Ștețco, administratorul public al județului și reprezentanți din aparatul de specialitate al Consiliului Județean.

”Lucrările la noul pod peste Tisa sunt avansate, datorită parteneriatului trainic dintre CNAIR, Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Maramureș și având în vedere deschiderea și sprijinul diplomatic consistent pentru finalizarea acestui obiectiv strategic, se estimează că anul viitor va fi deschis traficului. Mă bucur că doamna ambasador a acceptat invitația de a vizita amplasamentul podului peste Tisa. Acest proiect este un vis pe care noi, maramureșenii și locuitorii din regiunea Transcarpatia, îl avem de mai bine de 20 de ani. Chiar dacă nu este cel mai mare proiect al Consiliului Județean Maramureș din punct de vedere financiar, este cel mai important proiect, pentru că are câteva obiective extrem de importante pentru ambele țări și pentru ambele regiuni, nu este doar despre economie, este și despre legătura dintre oameni”, a punctat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Pe partea românească, în Maramureș, sunt peste 30.000 de vorbitori de limba ucraineană, iar pe partea ucraineană este, de asemenea, un număr considerabil de vorbitori de limba română. Oamenii au rude, prietenii, conexiuni între ei, dar nu au puncte de trecere a frontierei.

”Cu acest proiect, pe lângă partea economică, care este foarte importantă pentru Sighetu Marmației, pentru Maramureș, Solotvino și pentru întreaga regiune, contribuim la conexiunea dintre oameni și construim noi punți de legătură. Acest proiect va fi finalizat curând, sunt convins de acest lucru, pentru că avem întregul sprijin al Ministerului Transporturilor și al CNAIR, și am încredere că în 2025 putem să ne bucurăm cu toții de această investiție”, a mai subliniat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri