17.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Arta băimăreană vernisată la Timișoara. Expoziție itinerantă de sculptură și pictură la Muzeul Satului Bănățean

Recomandarea editorului

În 28 noiembrie, în atmosfera plină de eleganță a Muzeului Satului Bănățean din Timișoara, a avut loc un vernisaj memorabil. Acesta a marcat debutul expoziției itinerante de sculptură și pictură intitulată „Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții.” 

Această expoziție de excepție, deschisă publicului larg și avizat, promite o incursiune fascinantă în universul artistic al Centrului Artistic Baia Mare. Contextul special al anului 2023, când Timișoara strălucește în postura de Capitală Europeană a Culturii, adaugă o notă distinctivă evenimentului.

Cu o selecție remarcabilă de 12 lucrări de pictură și 6 sculpturi, semnate de distinșii artiști Mihaï Oloș și Vida Gheza, expoziția se dovedește a fi un veritabil festin vizual. Acești artiști reprezintă nu doar Centrul Artistic Baia Mare, ci și o parte importantă din panorama artei plastice naționale.

Prin intermediul acestui proiect cultural de amploare, Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” și Muzeul Național al Țăranului Român își propun să transmită valorile estetice specifice Școlii băimărene de pictură, cu rădăcini adânci în secolul XX și puternic ancorate în tendințele artistice europene.

Expoziția aduce în prim-plan modul în care tradiția maramureșeană se reflectă în creația artiștilor Școlii de pictură de la Baia Mare, subliniind importanța acestei școli ca paradigmă est-europeană în cadrul modernismului artistic.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 𝟐𝟖 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, conform următorului program:

• miercuri – sâmbătă, între orele 9:00 – 17:00;

• duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri