21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Consiliul Județean Maramureș anunță două noi proiecte în valoare de 6,8 milioane de euro la Spitalul Județean! Ionel Bogdan: “Prin aceste demersuri vizăm îmbunătățirea infrastructurii de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, facilitarea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat și creșterea accesului egal la asistență medicală de calitate”

Recomandarea editorului

Consiliul Județean Maramureș anunță realizarea a două noi proiecte majore în domeniul sănătății, prin fonduri europene și cu o valoare totală de 6,8 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, pe pagina sa de Facebook:

Pacienții care suferă de diferite tipuri de cancer se confruntă, pe lângă greutatea și suferința pricinuite de boală, de acces greoi sau inegal la servicii specifice aici, acasă, în Maramureș. Două noi proiecte majore pentru sănătatea maramureșenilor au fost aprobate astăzi și vor fi realizate din fonduri europene! Este vorba despre investiții în infrastructura pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la Spitalul Județean de Urgență, prin Programul național Sănătate derulat de Ministerul Sănătății și finanțat din fonduri comunitare.

Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat două proiecte care vor contribui major la dezvoltarea continuă a Spitalului Județean de Urgență „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare. Unul dintre ele are ca scop diagnosticarea și tratarea cancerului. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro. Al doilea proiect vizează dotarea Serviciului Anatomie Patologică cu echipamente performante. Și acest proiect va fi finanțat prin Programul Sănătate, valoarea ridicându-se la aproape 2 milioane de euro. Prin aceste demersuri vizăm îmbunătățirea infrastructurii de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, facilitarea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat și creșterea accesului egal la asistență medicală de calitate.

Aceste două noi proiecte, la fel ca și celelalte inițiative în domeniul sănătății, în mandatul meu, sunt modul prin care Consiliul Județean Maramureș își reafirmă angajamentul față de îmbunătățirea serviciilor de sănătate pentru maramureșeni! Prin investițiile aprobate astăzi sprijinim concret comunitatea în lupta împotriva cancerului! Mulțumesc din suflet managerului Alexandru Oros și directorului medical dr. Lucian Bogdan pentru inițiativă, implicare și colaborarea excelentă în toate demersurile care vizează îmbunătățirea sistemului medical din Maramureș!”, a delcarat Ionel Bogdan.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri