6.7 C
Baia Mare
marți, aprilie 23, 2024

Contrabandă în munții Maramureșului: polițiștii de frontieră au descoperit o nouă cantitate impresionantă de țigări ucrainene

Recomandarea editorului

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, aproximativ 5.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de aproape 58.500 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Vineri, 27 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au  desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, județul Maramureș, cinci persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească. Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind executate patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării, profitând de terenul accidentat și de zona împădurită.

În urma cercetării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit zece colete voluminoase. Acestea au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.996 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 58.453 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Video:

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri