14.7 C
Baia Mare
sâmbătă, mai 18, 2024

Dan Ivan: Tradiția si modernul nu trebuie sa se afle in conflict

Recomandarea editorului

Maramureșul este cunoscut ca păstrătorul de tradiții si obiceiuri străvechi, iar aceasta emblema pune județul nostru in topul destinațiilor preferate de romani, dar si de străini.

A doua zi de Paste este celebrata cu cinste de maramureșenii care duc mai departe tradiția, bucatele, muzica si portul popular autentic. In mijlocul cetățenilor, au fost văzuți si candidații Alianței Dreapta Unita USR-PMP, care au participat la unele dintre cele mai cunoscute obiceiuri din Maramureș.

Jocul cu Coșarca este un obicei vechi din Maramureș care ii strânge pe localnicii din Copalnic Mănăștur, îmbrăcați în costume populare, în mijlocul localității, fiecare venind cu o coșarca plină de bucate tradiționale pentru a se servi intre ei. Anul acesta am participat si eu la aceasta sărbătorea alături de familia mea, la invitația consilierului local USR, dar si candidat pentru funcția de primar al localității Copalnic Mănăștur, Grigore Dumitru Nechita.

Tradiția si modernul nu trebuie sa se afle in conflict. Putem conserva valorile tradiționale, în timp ce modernizam traiul de zi cu zi al maramureșenilor si accesul tuturor cetățenilor spre cultura străveche. De aceea, în calitate de candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș, investiția în infrastructura județului este o prioritate.

Dan Ivan

Senator USR de Maramureș

Candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri