21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Epidemie de rujeolă în România! Ministerul Sănătății a declarat alertă națională și impune măsuri pentru vaccinarea copiilor

Recomandarea editorului

A fost declarată epidemie națională de rujeolă în România. Asta după ce, în 29 de județe, sunt aproximativ 2000 de cazuri. Acest fapt a dus la implementarea unei strategii de urgență pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, dar și pentru recuperarea schemei de vaccinare pentru celelalte categorii de vârstă. Mai jos regăsiți anunțul oficial al Ministerului de resort: 

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare” se arată în comunicatul oficial al Ministerului Sănătății.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri