10.7 C
Baia Mare
sâmbătă, mai 18, 2024

FABRICA DIN BAIA MARE UNICĂ ÎN ROMÂNIA cu ajutorul căreia primarul interimar Doru Dăncuș va elimina acoperișurile toxice din azbociment din oraș și va conserva perimetrele miniere, în special iazurile de decantare, prin proiecte pe fonduri europene

Recomandarea editorului

Baia Mare are o fabrică unică în România și în această regiune din Europa! Este vital să atragem noi investiții străine în municipiu, prin care să dezvoltăm orașul, să rezolvăm probleme existente și să creăm noi oportunități pentru băimăreni. Cu ajutorul Carlisle, eliminăm acoperișurile din azbociment și conservăm perimetrele miniere!

Îi mulțumesc domnului Anghel Ailenei, directorul general al fabricii Carlisle din municipiul Baia Mare, pentru această experiență pe care ne-a oferit-o mie și colegilor mei din PSD Baia Mare de a vizita o fabrică care, de 15 ani, continuă să fie un reper nu doar pentru România ci și pentru Europa. Aparaturile de ultimă generație, responsabilitatea față de angajați prin oferirea unui mediu de lucru conform cu anul în care trăim, ar trebui să fie un exemplu pentru toți cei din industrii.

Carlisle este unul dintre marii producători de hidroizolații, a cărui istorie și reputație depășește cu mult granițele noastre. Activitatea inovatoare de procesare a membranelor din cauciuc sintetic EPDM HERTALAN este o soluție performantă de izolare, care se bucură de un real succes pe plan mondial. Activează în mai multe țări, însă fabrica de aici, de la Baia Mare, este unică atât în România cât și în această regiune a Europei.

Soluțiile tehnice pe care domnul Anghel Ailenei le propune, prin Carlisle, pot fi implementate cu succes și la conservarea perimetrelor miniere, în special a iazurilor de decantare. Am putea să rezolvăm astfel o problemă ecologică de anvergură, despre care se discută de ani de zile. De asemenea, prin soluțiile propuse de către domnul Ailenei, am putea să scăpăm în totalitate de șarpantele din azbociment de pe clădirile publice și rezidențiale din Baia Mare, șarpante extrem de toxice și periculoase pentru sănătatea cetățenilor.

 

Aceste două chestiuni, care țin în primul rând de sănătatea oamenilor, sunt și vor fi o prioritate în mandatul meu. Voi solicita, împreună cu specialiștii din Primărie, în documentațiile tehnice, în special cele pentru investițiile din fonduri europene, soluțiile tehnice oferite de specialiștii Carlisle și le vom implementa cu celeritate! Îi mulțumesc domnului Ailenei pentru dialogul deschis pe care l-am avut și pentru expertiza pe care o pune în folosul comunității.

Este o mândrie pentru mine ca băimărean, ca reprezentant al administrației locale, să avem încă o astfel de poveste de succes în orașul nostru și o echipă de oameni implicați și în viața orașului. Cu ajutorul antreprenorilor locali, a investitorilor străini pe care îi vom atrage în municipiul nostru, a ideilor lor și printr-o colaborare strânsă cu aceștia, în următorii patru ani voi implementa soluții concrete care să creeze mediul oportun pentru dezvoltarea mediului de afaceri și, implicit, a municipiului Baia Mare într-un ritm alert și susținut!

Doru Ioan Dăncuș,
primarul interimar al municipiului Baia Mare

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri