21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Gara din Baia Mare ar putea fi reabilitată de Guvern! Senator Sorin Vlașin: „Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pregătește documentațiile pentru modernizarea sau reabilitarea a 47 de stații de cale ferată”

Recomandarea editorului

O veste mult-așteptată de maramureșeni vine de la Guvern! Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pregătește documentațiile pentru modernizarea sau reabilitarea a 47 de stații de cale ferată, aflate în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice și morale, care au depășit durata normală de funcționare, respectiv 32 – 48 de ani.

Printre acestea se află și Gara din Baia Mare, dată în exploatare acum 56 de ani, adică în 1968. Durata de execuție a lucrărilor prevăzută în documentații este de 20 de luni, cu o valoare totală estimată la peste 144 milioane de lei.

Proiectul ,,Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este propus pentru finanţare în cadrul Programului Transport 2021-2027.

Sorin Vlașin,
Senator PSD de Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri