20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Liberalii au jucat în deplasare în săptămânile comasării”

Recomandarea editorului

În săptămânile comasării, a funcționat doar o jumătate de guvern. În timp ce miniștrii PSD au aprobat măsuri importante pentru cetățeni, în zona miniștrilor PNL au apărut numeroase anomalii rămase fără rezolvare.

„Liberalii au jucat în deplasare în săptămânile comasării. Dacă liberalii tot se strâng să facă ședințe despre comasare ar fi indicat să-i cheme și pe miniștrii lor să le spună să rezolve problemele care îi afectează pe cetățeni în această perioadă”, a declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Potrivit declarațiilor făcute de parlamentarul social-democrat, miniștrii PSD au rezolvat numeroase probleme în „săptămânile comasării”.

„Au fost semnate ultimele contracte prin care se angajează toți banii europeni pentru autostrăzi din PNRR. A fost semnat ultimul contract de acest gen pentru A8 de către Ministrul Transporturilor. A fost aprobat Creditul Fermierului și suspendarea obligației UE privind pârloaga de către Ministrul Agriculturii”, a mai declarat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Potrivit Ministrului Proiectelor Europene România a urcat pe locul 2 în UE la absorbția fondurilor UE. Mai mult, a fost prelungită acordarea ajutorului pentru lemne de foc până la primăvară pentru persoanele care pe parcursul iernii au ieșit din grila eligibilă, ca urmare a majorării pensiilor sau salariilor.

„Dacă nu se ia această măsură, cei aflați în această situație ar trebui să returneze sumele primite ca ajutor pentru tot sezonul de iarnă. În plus, au fost soluționate revendicările fermierilor și transportatorilor de către premier, miniștrii Transporturilor și Agriculturii. Asta în timp ce miniștrii liberali ce au făcut? Finanțele încă nu au avizat actul normativ pentru prelungirea ajutorului de lemne de foc pentru cei care, în cursul iernii, au ieșit din categoria eligibilă ca urmare a creșterii pensiilor și salariilor”, a concluzionat deputatul Gheorghe Șimon.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri