20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: „Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă, domnule Vasile Coman!”

Recomandarea editorului

Dacă aș fi primar în Vișeu de Sus, mi-aș asuma, ca un bărbat, în fața cetățenilor că nu am știut, nu am vrut sau nu am putut să fac suficient pentru comunitate. Eu sunt președintele Consiliului Județean Maramureș și alături de colegii mei, am făcut multe pentru maramureșeni, concret, pe cifre, cu proiecte și investiții de anvergură. Inclusiv pentru cetățenii din Vișeu de Sus.

Sunt alergic la minciuni, mai ales la cele politice, electorale. Am aflat că Vasile Coman, primarul din Vișeu de Sus, mă învinovățește pe mine pentru că nu a făcut domnia sa proiectele asumate în fața oamenilor. Nu a putut moderniza infrastructura rutieră din oraș din cauza lui Ionel Bogdan, care nu i-a implementat proiectul de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare.

Domnul Vasile Coman știe că eu nu sunt directorul societății Vital. Consiliul Judeţean Maramureş are doar 3% participație în această societate, peste 80% fiind deținut de Primăria Baia Mare. Președintele ADI este primarul de Baia Mare. În Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii publice de apă și canalizare sunt șapte primari din Maramureș, iar unul dintre ei este tocmai domnia sa, Vasile Coman.
Asta înseamnă că a știut permanent care este statusul proiectului amintit, totuși, nu a făcut nimic pentru a schimba cu ceva situația de astăzi! Tocmai pentru că sunt președintele Consiliului Județean Maramureș și mi-am asumat să lupt pentru maramureșeni, m-am implicat și aici, din exterior, cât am putut, oficial neavând nici o obligație.

Cu sprijinul parlamentarilor liberali am făcut tot ce se putea ca acest proiect important să fie derulat ca la carte. Nu putem, însă, să luăm decizii și să acționăm în locul directorilor de societăți și al primarilor care trebuie să implementeze aceste proiecte! Banii nu pică din cer, nici măcar cei europeni. Este nevoie de multă muncă și implicare să pui în practică proiectele, nu este suficient ca acestea să fie doar semnate. Contractul de finanțare la care face referire primarul a fost semnat în 2 februarie 2023 la Baia Mare. Societatea Vital s-a angajat să cheltuie 100 de milioane de euro până în 31 decembrie, din cei 400 mil euro valoare totală. 300 de milioane trebuiau etapizate în programul 2024-2028.

Desigur, societatea nu a cheltuit niciun leu și cred că nu mai pot fi etapizate proiectele. Probabil au nevoie de o nouă aplicație de finanțare, însă, aici nu este responsabilitatea mea să cercetez și să acționez, deoarece nu sunt nici șef la Vital, nici primar la Vișeu de Sus!

Măcar au început licitațiile pentru rețele și magistrale, tot e un început. Domnul primar știe în amănunt situația, însă a preferat să o speculeze politic. Îl asigur pe Vasile Coman că, deși nu agreez atacurile politice în general, cele la adresa mea în special, nu îi port pică. Sunt oricând la dispoziția sa, dornic să îl ajut, să îl susțin, pentru că eu înțeleg că nevoile comunității primează!

Împreună cu colegii mei din PNL, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am susținut și finanțat multe proiecte bune și pentru Vișeu de Sus. De la infrastructură rutieră, până la infrastructura educațională, sport și recreere, înființare rețea de gaz în Vișeu de Sus, extinderea conductei de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa și alte proiecte importante pentru comunitate.

Nu pot să merg să îi asfaltez domnului Coman străzile din oraș, alea sunt responsabilitatea administrației locale! Ce pot eu să fac, prin proiecte de anvergură județene, este să îmbunătățesc condițiile de viață inclusiv ale vișeuanilor, prin proiectele majore de dezvoltare ale județului.

Proiectele majore de infrastructură rutieră, parcurile industriale sau infrastructura turistică vor duce la atragerea de noi investitori, la crearea de noi locuri de muncă şi, în consecinţă, la dezvoltarea economică a Maramureșului, inclusiv a Vișeului de Sus. Asta ține de mine și de asta mă ocup, chiar și atunci când șefii politici ai domnului Coman bagă bețe în roate, în loc să sprijine proiectele importante pentru Maramureș!

Ionel Bogdan
Președinte Consiliul Județean Maramureș
Președinte PNL Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri