15.7 C
Baia Mare
marți, mai 21, 2024

Muzeul Satului din Baia Mare și Muzeul Județean de Artă vor fi reabilitate. Valoarea proiectelor depășește suma de 65 de milioane de lei

Recomandarea editorului

Muzeul Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare și a Muzeului Satului din Baia Mare vor fi reabilitate. Suma celor două proiecte aprobate săptămâna aceasta de către consilierii județeni și care urmează să fie depuse spre finanțare depășește 65 de milioane de lei, anunță Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Finanțarea celor două proiecte se va face prin Programul Regional Nord-Vest, însă administrația județeană a anunțat reabilitarea și din fonduri exclusiv proprii a altor obiective de interes cultural și artistic din județ.

„Avem deja depuse spre finanțare, prin Programul Operațional Regional, proiectele privind reabilitarea Muzeului Județean de Istorie și a Castelului Geza Teleki din Pribilești, iar reabilitarea Teatrului de Vară o vom realiza din fonduri proprii. Este foarte important să investim și în domeniul cultural, iar prin implementarea acestor proiecte ne dorim să creștem numărul de vizitatori în Baia Mare și în Maramureș, să venim în sprijinul mediului de afaceri ce activează în domeniile cultură și turism, dar mai ales să contribuim direct la conservarea şi utilizarea durabilă a patrimoniului nostru cultural. Investim în Maramureș!”, a declarat Ionel Bogdan.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri