17.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Președintele Consiliului Județean Maramureș anunță investiții substanțiale la Spitalul Județean și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

Recomandarea editorului

Într-un pas hotărât spre îmbunătățirea sistemului medical, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare se pregătește să primească o infuzie vitală de investiții. 

Proiectul de dotare a compartimentului de terapie intensivă neonatală cu echipamente medicale de vârf, aprobat pentru finanțare prin PNRR, marchează un moment crucial pentru îngrijirea nou-născuților.

În ședința recentă din 29 noiembrie 2023, au fost adoptate decizii esențiale pentru viitorul județului Maramureș. Valoarea revizuită a investiției și alte hotărâri strategice au fost stabilite, subliniind angajamentul pentru dezvoltare și administrare eficientă.

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare va cunoaște transformări semnificative, cu construcția unui nou bloc operator și a unui laborator de analize medicale de ultimă generație, eliminând riscurile de manipulare umană. Proiectul include și o parcare subterană și un heliport, consolidând infrastructura medicală. Cu montarea de panouri fotovoltaice, se promovează sustenabilitatea în cadrul acestui centru medical, iar ambulatoriul de specialitate se va bucura de dotări noi în valoare de peste 6 milioane de euro, beneficiind de peste 125.000 de pacienți anual.

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) se pregătește pentru o extindere vitală, adăugând 100 de metri pătrați pentru a minimiza timpul de așteptare. Investiția în fluide medicale, cu o valoare de 3 milioane de euro din fonduri europene, confirmă angajamentul pentru calitatea serviciilor medicale în cea mai importantă unitate medicală din județ.

De asemenea, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare se află într-un proces de modernizare. Prin construcția unui corp de clădire nou, care va găzdui ambulatoriul spitalului, și dezvoltarea de servicii medicale, se răspunde nevoilor în continuă schimbare ale comunității. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat importanța acestor investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale și creșterea accesului la tratamente moderne în regiune.

 

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri