15.7 C
Baia Mare
sâmbătă, mai 18, 2024

Primarul interimar Doru Dăncuș anunță o acțiune de amploare ANTI-DROG în școli, licee, parcuri și pe întreaga rază a municipiului Baia Mare

Recomandarea editorului

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș, a anunțat astăzi, 9 aprilie, în cadrul unei conferință de presă desfășurată în sala Europa a Primăriei Baia Mare, demararea unei acțiuni de anvergură pe linie de ordine și siguranță publică. Prin Poliția Locală a municipiului Baia Mare și în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, Poliția Municipiului Baia Mare, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se va da startul unei campanii anti-drog pe întreaga rază a orașului.

Scopul acțiunii este acela de a stopa fenomenul al vânzării și al consumului de substanțe interzise aflat într-un trend ascendent în școli și licee, dar și în proximitatea acestora, respectiv în zonele cu scop recreativ cum ar fi parcurile, ori alte locuri care aparțin de domeniul public.

„Siguranța pe care mi-o doresc pentru băimăreni trebuie să se extindă pe mai multe paliere. Acest subiect de care mulți se feresc este cel al consumului de droguri, de diferite substanțe interzise, periculoase, în special de către minori. Consumul de droguri în școli sau în proximitatea școlilor, în parcuri din Baia Mare este o problemă reală care necesită un răspuns ferm, iar noi, cei din autoritatea publică locală, suntem cei care trebuie să dea tonul! În următoarele zile, voi lansa o campanie pe care îmi doresc de multă vreme să o demarăm la nivelul municipiului Baia Mare. Lăudăm inițiativele de prevenție ale tuturor instituțiilor abilitate, dar cred că putem și trebuie să facem mai mult de atât. Este momentul să intervenim, cu determinare, înainte de a pierde total controlul acestui flagel care înseamnă consumul de fel și fel de substanțe interzise, periculoase, mai ales de către copii! Lucrăm împreună cu celelalte instituții pentru ca acțiunile noastre să se concretizeze în rezultate palpabile” – a declarat primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș.

O primă ședință a Comitetului Local de Ordine Publică, la care vor fi invitați atât reprezentanții tuturor structurilor de forță cât și activiști ai organizațiilor nonguvernamentale, va avea loc în următoarele zile. În cadrul acesteia se va discuta modul de implementare a campaniei anti-drog, pentru a putea fi demarată cu celeritate.

 

Doru Ioan Dăncuș a efectuat și o vizită la sediul Poliției Locale Baia Mare. Pe lângă verificarea modului în care Direcția își desfășoară activitatea, edilul interimar a discutat aplicat cu șefii acesteia despre mai multe puncte de interes, printre care: siguranța în mijloacele de transport în comun, patrulele pedestre de polițiști locali în cartiere, poliția animalelor, mașinile parcate în spații interzise, respectiv dialogul constant pe care polițiștii locali trebuie să îl aibă cu cetățenii.

„După cum bine știți, încă de la preluarea mandatului meu de primar interimar, am insistat ca siguranța băimărenilor să fie o prioritate. Am organizat întâlniri constante în acest sens cu Poliția Locală, am încercat să îi impulsionez în a fi cât mai prezenți în stradă, pe jos, pe străduțele din cartiere și nu doar pe bulevarde, în zonele în care autoritatea locală trebuie să aibă o prezență permanentă. Le-am cerut polițiștilor să se implice mai mult, să discute cu cetățenii, să devină acea poliție de proximitate pe care ne-o dorim. Încă mai avem unele aspecte la care trebuie să lucrăm, însă am făcut pași importanți, iar această evoluție în bine, pe care o constatăm cu toții, nu poate decât să mă bucure” – a mai declarat primarul interimar.

Siguranța băimărenilor este și va rămâne o prioritate pentru Municipiul Baia Mare.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri