21.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 26, 2024

Problema apei în Baia Mare: viceprimarul Doru Dăncuș oferă detalii exclusive despre soluționarea avariei și când revine la normal distribuția

Recomandarea editorului

Viceprimarul Doru Dăncuș a furnizat informații cruciale cu privire la avaria majoră de la conducta magistrală a rețelei de apă potabilă din Baia Mare. Acesta a prrezentat un mesaj oficial în care și-a exprimat scuzele față de cetățeni pentru neplăcerile create.

Într-un gest de transparență, Dăncuș a asigurat comunitatea că incidentul nu are legătură cu evenimentele recente din oraș, subliniind importanța unei abordări corecte și rapide în rezolvarea problemei.

În declarația sa, viceprimarul a evidențiat eforturile constante de comunicare cu coordonatorii intervenției și prezența sa la locul avariei pentru supervizarea lucrărilor complexe. Dificultatea intervenției a rezidit în necesitatea confecționării rapide a unei piese înlocuitoare, dat fiind că aceasta nu era disponibilă pe stoc.

Dăncuș a informat că alimentarea conductei reparate a început cu o golire controlată pentru eliminarea apei reziduale și sub condiții de presiune scăzută, în efortul de a preveni apariția unei noi avarii. Operațiunea s-a desfășurat fără probleme semnificative, iar în câteva ore se preconizează revenirea presiunii apei la normal și îmbunătățirea calității apei la etajele superioare ale blocurilor.

Cu scopul de a oferi o perspectivă asupra complexității intervenției, viceprimarul a pus la dispoziție imagini relevante, exprimându-și recunoștința față de specialiștii de la Vital care au depus eforturi intense în rezolvarea situației. În încheiere, Dăncuș a transmis încă o dată scuze locuitorilor Baia Mare pentru disconfortul temporar generat de avarie.

„Aseară a început alimentarea conductei reparate cu apă, cu o golire controlată pentru eliminarea apei reziduale și în condiții de presiune scăzută pentru a elimina riscul ca instalațiile să cedeze din nou, operațiunea decurgând normal, fără alte probleme deosebite. În câteva ore, presiunea apei va reveni la normal și la etajele superioare ale blocurilor iar calitatea apei va fi bună”, a declarat Doru Dăncuș.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri