10.7 C
Baia Mare
sâmbătă, mai 18, 2024

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: Baia Mare are nevoie de centre de tip Respiro destinate persoanelor cu dizabilități

Recomandarea editorului

În momentul în care am propus împreună cu echipa consilierilor județeni USR proiectul centrului de tip Respiro în cartierul Firiza din Baia Mare, ne-am gândit la persoanele cu dizabilități care nu beneficiază de drepturile lor și la asistenții lor personali. Odată cu finalizarea construcției, aceștia vor avea posibilitatea să beneficieze de concediu de odihnă sau medical, având certitudinea că persoana pe care o îngrijesc va fi în siguranță și va primi servicii de specialitate pe o perioadă determinată.

Îmi doresc ca astfel de proiecte să se implementeze mai multe în Baia Mare. Pentru aceasta propun o evaluare a clădirilor din oraș care nu sunt folosite, dar care pot fi transformate în astfel de centre.

Centrul din cartierul Firiza este amenajat într-o clădire care odinioară a funcționat ca un dispensar medical. A fost lăsată în paragină mulţi ani, fiind într-o stare avansată de degradare. Cu siguranță va fi un prim pas pentru a oferi o viață mai bună persoanelor cu dizabilități și asistenților lor.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri