16.7 C
Baia Mare
vineri, mai 17, 2024

Radu Trufan, președinte USR Maramureș: „Sistem de colectare a deșeurilor pe râul Săsar”, un proiect model pentru alte comunități și regiuni care se confruntă cu probleme similare de poluare

Recomandarea editorului

USR Baia Mare vine în fața băimărenilor cu proiecte concrete. Printre acestea se numără și cel de mediu – „Sistem de colectare a deșeurilor pe râul Săsar”. În ciuda problemelor grave de poluare cauzate de deșeurile menajere și de scurgerile de reziduuri de la minele dezafectate, în ultima perioadă, în unele locații, în special în Baia Mare, pe cursul râului se pot observa rațe sălbatice.

”În cadrul acestui proiect, ne propunem să implementăm un sistem modern de colectare a deșeurilor pe râul Săsar, incluzând instalarea unei rețele de colectare a deșeurilor, dispozitive plutitoare și bărci specializate. Scopul principal este de a proteja mediul înconjurător și de a conserva biodiversitatea. Odată atins acest obiectiv, următoarea etapă vizează promovarea activităților recreative pe malurile râului”, susține Radu Trufan, președinte USR Maramureș, candidat consilier local Baia Mare.

În cadrul proiectului se vor organiza sesiuni de sensibilizare a comunității locale și a vizitatorilor cu privire la impactul negativ al poluării asupra mediului și sănătății oamenilor. În această etapă, se vor organiza campanii de educație ecologică în școli, instituții publice și în rândul comunității locale, promovându-se practici de reducere a deșeurilor și de reciclare. Radu Trufan a subliniat faptul că, prin eforturile colective, USR Baia Mare se angajează să promoveze un mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare, iar această inițiativă va servi drept model pentru alte comunități și regiuni care se confruntă cu probleme de poluare.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri