21.7 C
Baia Mare
luni, mai 27, 2024

Război împotriva făcăturilor din magazine: polițiștii maramureșeni confiscă tot ce e neconform și amendează comercianții

Recomandarea editorului

Într-o acțiune amplă desfășurată astăzi, 14 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au declanșat o operațiune strategică pentru a anihila rețelele de contrafacere și comercializare ilicită de articole pirotehnice în județul Maramureș.

În urma verificărilor efectuate la 15 societăți comerciale, s-au descoperit nu mai puțin de 38 de infracțiuni legate de contrafacerea de mărfuri conform Legii 84/1998. Aceste infracțiuni vor fi investigate în șapte dosare penale distincte, iar polițiștii au luat măsuri rapide pentru a opri această activitate ilegală.

Polițiștii au pus sub sechestru 215 produse, printre care se numără obiecte de îmbrăcăminte, genți de damă, seturi de jucării și detergenți lichizi. Aceste produse purtau însemnele unor mărci înregistrate și aveau o valoare estimată la aproximativ 30.000 de lei. Operațiunea a vizat nu doar protejarea drepturilor de marcă, ci și asigurarea siguranței consumatorilor împotriva produselor contrafăcute.

În plus față de confiscările de marfă, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.000 lei. În numerar, suma de 726 de lei a fost confiscată, subliniind determinarea autorităților de a aduce justiție și de a descuraja astfel de practici ilegale.

Acțiunea se desfășoară sub supravegherea atentă a procurorului de caz, care coordonează eforturile pentru a aduce în fața justiției persoanele implicate în punerea în circulație ilegală a produselor cu mărci identice sau similare celor înregistrate. Procurorul se asigură că toate actele de urmărire penală sunt efectuate pentru a identifica și trage la răspundere toate persoanele implicate în această activitate infracțională.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri