21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Școala Populară de Artă Baia Mare, premiul 1 la concursul national de colinde arhaice

Recomandarea editorului

Școala Populară de Artă Baia Mare, secție în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, a obținut locul I la concursul național organizat în cadrul proiectului cultural ”Recuperări și restituiri – colinda tradițională în zone etnografice ale Transilvaniei”, care a avut loc în perioada 12-20 noiembrie 2023.

Alexandra Pop, Alexandra Țară, Iulia Ghiță, Iulia Vlad și Adela Dobrican, eleve ale Școlii Populare de Artă Baia Mare, coordonate de profesoarele Camelia Bolchiș, Codruța Lupșe, Mihaela Dan și Ramona Viezer, au interpretat colinda ”Coborât-a coborât”, respectând atât autenticitatea versurilor, cât și a muzicii, care le-a adus premiul I în cadrul concursului de interpretare colinde. În același timp, s-a acordat o atenție deosebită costumelor și decorului, astfel încât toate detaliile acțiunii să susțină scopul proiectului.

Scopul proiectului este acela de a promova colindele tradiționale transilvănene din Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, ca element imaterial al patrimoniului cultural UNESCO.

Pentru a bucura un public cât mai larg, colindul arhaic ”Asta-i sara de Crăciun!”, va fi publicat pe pagina de Facebook a Școlii Populare de Artă din Baia Mare în data de 24 decembrie 2023.

Proiectul a fost realizat de Fundația Culturală Terrarmonia, cu sprijinul Fondului Cultural Național.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri